Pokrajinska revija upokojenskih pevskih zborov

Ubrana pesem iz grl pomurskih upokojencev

Prlekija-on.net, četrtek, 1. junij 2017 ob 08:27
Pokrajinska revija upokojenskih pevskih zborov

Pokrajinska revija upokojenskih pevskih zborov

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota, komisija za kulturo in izobraževanje in Društvo upokojencev Krog – Satahovci so v soboto, 27. maja, v telovadnici osnovne šole Krog pri Murski Soboti, pripravili pokrajinsko revijo upokojenskih pevskih zborov iz levega in desnega brega reke Mure. Šlo je za množično revijo pevskih zborov, kajti na odru osnovne šole v Krogu se je s pesmijo predstavilo okoli 270 pevcev in pevk iz posameznih upokojenskih društev, kjer negujejo in ohranjajo petje.

Pred začetkom nekaj urne revije upokojenskih pevskih zborov so zbrane pevce, zborovodje in poslušalce pozdravili predsednik Društva upokojencev Krog – Satahovci Branko Gomboši, predsednica pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota Vijola Bertalanič in podžupan mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak. Na reviji pevskih zborov so se predstavili upokojenski ženski pevski zbor Püngrad Društva upokojencev Krog - Satahovci, mešani pevski zbor DU Cankova, ženski pevski zbor DU Spodnji Ivanjci, Ženski pevski zbor DU Ljutomer, mešani pevski zbor DU Černelavci, mešani pevski zbor DU Melinci, mešani pevski zbor »Nimam časa« DU Lendava, mešani pevski zbor Vladimir Močan DU Murska Sobota, ženski pevski zbor DU Gornja Radgona, mešani pevski zbor DU Šalovci, mešani pevski zbor DU Beltinci in mešani pevski zbor »Stari kovači« DU Muska Sobota.

Vse pevske zbore, ki so odpeli različne pesmi, od zborovskih, ljudskih narodnih in ponarodelih in prekmurskih je spremljal selektor Tomaž Kuhar, ki je med drugim ob koncu ugotovil, da pevski zbori delujejo in pojejo na visokem nivoju in so v zadnjem času na področju zborovske pesmi naredili velik korak naprej, kar se prav gotovo pozna po kvaliteti petja. Za zaključek so vsi zbori zapeli skupno pesem »Moja dekle je še mlado«.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje