»Zlati orli« iz Cezanjevcev pred »Slovenijo« iz Veržeja in »Pedenjpedi« iz Ljutomera

XXI. CICIBANIADA - mini olimpijada za otroke iz vrtcev

Prlekija-on.net, petek, 2. junij 2017 ob 14:211
XXI. Cicibaniada

XXI. Cicibaniada

V sredo, 31. maja, so se otroci iz šestih vrtcev zbrali na asfaltnem igrišču pri vrtcu Cezanjevci, kjer je potekala že XXI. CICIBANIADA - mini olimpijada za otroke iz vrtcev, ki jo je organizirala Športna zveza Ljutomer v sodelovanju z OKS-ZŠZ Slovenije in vrtcem Cezanjevci.

Sodelovali so naslednji vrtci, ki so si sami določili ime ekipe: Ljutomer - "Pedenjpedi", Stročja vas - "Tačke na patrulji", Razkrižje - "Praljudje", Cven - "Cvenarji", Veržej - "Slovenija" in domačini Cezanjevci - "Zlati orli". Vsaka ekipa je štela štiri otroke in eno spremljevalko - vzgojiteljico.

Za uvod v igre so poskrbeli predstavniki OKS-ZŠZ Slovenije, kateri so izpeljali začetni protokol z nagovorom, otroci so ob predvajanju himne prinesli zastavo olimpijskih iger in olimpijsko baklo, domača vzgojiteljica pa je v imenu tekmovalcev prebrala zaprisego. Za tem je Miroslav Rauter, predsednik Športne zveze Ljutomer, uradno odprl XXI. CICIBANIADO.

Otroci so se pomerili v petih različnih spretnostnih igrah, ki so se točkovale, in eni vmesni igri, ki sta jo pripravila predstavnika OKS-ZŠZ Slovenije - smučanje. Tekmovalne igre so bile naslednje: velikan gre preko vode, tek v koloni, nošnja žogice na žlici, slalomski tek in žoga skozi noge nazaj.

Otroci so v športnih igrah zelo uživali, kar je tudi namen Cicibaniade, hkrati pa so nekateri že pokazali kar nekaj spretnosti, znanja in iznajdljivosti.

Po končanem tekmovalnem delu je sledila malica, za katero so poskrbeli v vrtcu Cezanjevci, nato pa razglasitev rezultatov. Gospa Brigita Hojnik, ravnateljica osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci, je vsem tekmovalcem čestitala za dosežene rezultate in jim podelila medalje ter priznanja. Prav vsi tekmovalci in vzgojiteljice so prejeli priložnostne medalje, tri najboljše ekipe pa medalje v zlati, srebrni in bronasti barvi.

Najbolje so se odrezali domačini iz vrtca Cezanjevci - "Zlati orli", drugo mesto so zasedli tekmovalci iz vrtca Veržej - "Slovenija", tretji so bili otroci iz vrtca Ljutomer - "Pedenjpedi".

Športna zveza Ljutomer se zahvaljuje vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem za sodelovanje, vrtcu Cezanjevci in gospe Brigiti Hojnik za pripravo igrišča in pogostitev ter predstavnikoma OKS-ZŠZ Slovenije za izpeljavo protokola, podelitev priznanj, prikaz igre - smučanje in za maskoto Foksi, ki je popestrila dogajanje in nad katero so bili otroci še posebej navdušeni.


Več v Najmlajši