Negibnega sta ga zvlekla na stopnišče, kjer sta ga pustila umreti

Med popivanjem so se sprli, med prepirom pa sta osumljenca pričela njunega starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negibno obležal

Prlekija-on.net, sreda, 7. junij 2017 ob 16:18
Robert Munda

Robert Munda

Včeraj zvečer sta bila k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju privedena moška, oba s Ptuja, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja "uboja", po 115/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi z 20. členom istega zakona, na škodo 64-letnega moškega, prav tako z območja Ptuja. Dejanje sta storila 4. 6. 2017, v stanovanjski hiši na Ptuju. Preiskovalna sodnica je zoper oba odredila sodno pridržanje.

V nedeljo, 4. 6. 2017, okoli 17. ure, je prvoosumljeni moški poklical policijo na telefonsko številko 113 in naznanil, da je v hiši na Ptuju padel in umrl 64-letni moški. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov so policisti in reševalci ugotovili, da je 64-letni moški umrl nasilne smrti oz. da je žrtev kaznivega dejanja.

V nadaljnji preiskavi so kriminalisti ugotovili, da se je pokojni, 4. 6. 2017, v dopoldanskem času nahajal v zadevnem stanovanju, v njuni družbi pa je bil še en moški iz Ptuja. Med popivanjem so se sprli, med prepirom pa sta osumljenca pričela njunega starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negibno obležal. Za tem sta ga zvlekla na stopnišče stanovanjske hiše, kjer sta ga pustila in je tam kasneje umrl.

Oba osumljenca je policija v preteklosti že obravnavala za kazniva dejanja in prekrške z elementi nasilja.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let.

Zvočni posnetek izjave vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Roberta Munde:


Več v Črna kronika