V zadnjem dnevu cel kup nesreč, kjer je bil prisoten alkohol

Policisti se z akcijo 0,0 šofer trudijo zagotoviti stabilne in ugodne prometno-varnostne razmere

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. junij 2017 ob 20:511
Tako je končal voznik na cesti Slovenska Bistrica-Slovenske Konjice, foto: PGD Slovenska Bistrica

Tako je končal voznik na cesti Slovenska Bistrica-Slovenske Konjice, foto: PGD Slovenska Bistrica

Med tem, ko policisti izvajajo evropsko usklajen nadzor prometa »Alcohol & Drugs« in se skupaj še z drugimi pristojnimi službami z akcijo 0,0 šofer trudijo zagotoviti stabilne in ugodne prometno-varnostne razmere ter z ukrepi voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, izločiti iz prometa, premnogi vozniki še vedno brezglavo in nepremišljeno alkoholizirani sedejo za volan. S tem ne ogrožajo samo sebe, ampak vse udeležence v cestnem prometu. Prepogosto so posledice zelo hude, žal pa jih ni več moč popraviti. Naj omenimo samo nekaj prometnih nesreč, ki so se samo na območju PU Maribor zgodile v roku enega dne, povzročitelji pa so bili pod vplivom alkohola:

V nedeljo, okoli 18. ure je 59-letni mopedist v Trnovski vasi zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 30-letna voznica. Mopedist, ki ni uporabljal zaščitne varnostne čelade, se je ob tem lahko telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Policisti so ga preizkusili z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

V nedeljo, malo pred 21. uro je je 50-letna voznica osebnega avtomobila, na avtocesti A5 Maribor–Lendava, izven naselja Lormanje, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčila v drsno ograjo, o čemer smo že pisali. Elektronski alkotest je pokazal, da je imela v organizmu kar 1,28 mg/l alkohola.

V nedeljo, okoli 21.35 je 32-letni voznik osebnega avtomobila, na regionalni cesti Slovenska Bistrica-Slovenske Konjice, pri odcepu za Spodnjo Ložnico, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča na travnik, kjer se je vozilo prevrnilo (na fotografiji). Ob tem se je voznik, ki je bil v nesreči udeležen sam, lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,98 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog, podali pa bodo tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Tudi ormoški policisti so obravnavali nekaj oseb, kjer je bil prisoten alkohol. Že v četrtek, ob 19:05 so bili obveščeni o dogodku, kjer se je ena oseba telesno poškodovala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan v enem izmed gostinskih lokalov, zaradi opitosti padel in se pri tem lahko telesno poškodoval. Ker je v danem primeru tuja krivda izključena, so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

V petek, ob 21:39 so na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavili voznika osebnega vozila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,63 ml/l), prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na sodišče v Ormožu.

V nedeljo, ob 4.30 uri pa so policisti v naselju Bukovci, začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Rezultat 0,67 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na sodišče.


Več v Črna kronika