»Fortunaši« na razstavi in stolpu Vinarium

Iz radenskega DOSOR-ja na izlet v Lendavske gorice

Prlekija-on.net, sreda, 14. junij 2017 ob 10:51
Na razgledni ploščadi stolpa Vinarium

Na razgledni ploščadi stolpa Vinarium

Kot ena izmed sedmih skupin starih ljudi za samopomoč v radenskem DOSOR-ju (Dom starejših občanov Radenci) je med trenutno štirimi aktivno delujočimi zelo »razgibana« skupina Fortuna. V začetku tega meseca so proslavili vstop v peto leto delovanja, ob jubilejnem sladoledu v Slaščičarni Tropicano v Radencih (Džemo Hamiti) pa je tedaj bil sklenjen dogovor, da opravijo v tem mesecu še izlet.

Tako so se »Fortunaši« v torek, 13. junija, po zajtrku zbrali pred DOSOR-jem ter se ob 9. uri odpeljali z dvema osebnima avtomobiloma preko reke Mure proti severovzhodu Prekmurja. Njihov cilj je namreč ta dan bilo mesto Lendava s svojo okolico. In že okrog 10. ure jih je na sedežu Zveze kulturnih društev Lendava pozdravila predstavnica te zveze Danijela Hozjan. Tam je že od 16. maja dalje na ogled razstava likovnih del enega izmed članov skupine Fortuna, Filipa Matka Ficka. Zatorej je avtor slik vsem pripovedoval o svojem slikarskem ustvarjanju od leta 2009 dalje, o svojih udeležbah na številnih slikarskih kolonijah, dosedanjih razstavah ter nekaterih doseženih uspehih. Razstava oziroma razstavljena dela so vse zelo pritegnila. Po ogledu ter okrepčilu s pecivom, kavo in sodnimi sokovi, so se »Fortunaši« odpeljali še v Lendavske gorice.

Njihov cilj tega dne v Lendavskih goricah je bil znameniti razgledni stolp, 53,5 metrov visok Vinarium. Na vrh stolpa, na razgledno ploščad, so se popeljali z dvigalom, čeprav je vsem zainteresiranim na voljo tudi 240 stopnic do vrha. V rahlo vetrovnem sončnem dopoldnevu so se »Fortunaši« razgledali po bližnji in daljni okolici Lendavskih goric, nato pa si pod stolpom ob posebnih stojnicah privoščili v okviru malice še tamkajšnjo domačo specialiteto - langoš. V Radence, v domači DOSOR, so se vrnili še pravočasno, da niso bili prikrajšani za kosilo.

Marija Erveš


Več v Družabno