V trčenju dveh tovornih vozil, poškodovan voznik

Do prometne nesreče je prišlo, ko je hrvaški voznik trčil v stoječe priklopno vozilo madžarskega voznika

Prlekija-on.net, četrtek, 15. junij 2017 ob 13:07
Prometna nesreča na avtocesti A1, foto: PGD Slovenska Bistrica

Prometna nesreča na avtocesti A1, foto: PGD Slovenska Bistrica

V četrtek, 15. junija, nekaj po 9. uri, sta na avtocesti Celje–Maribor, pred izvozom Slovenska Bistrica jug, trčili tovorni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, pomagali reševalni službi, voziloma odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje nevarnih snovi in posipali iztekle tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Slovenska Bistrica odpeljali v UKC Maribor.

Iz PU Maribor so sporočili, da sta na avtocesti A1, na relaciji od Tepanj, v smeri Maribora, pred Slovensko Bistrico, trčili dve tovorni vozili. Do prometne nesreče je prišlo, ko je hrvaški voznik trčil v stoječe priklopno vozilo madžarskega voznika.

Hrvaški voznik se je pri tem poškodoval in je po zadnjih informacijah v smrtni nevarnosti.

Promet na avtocestnem odseku je že sproščen po enem prometnem pasu.

Pozneje so iz PU Maribor sporočili, da hrvaški voznik tovornega vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči, ni več v smrtni nevarnosti. Do prometne nesreče je po doslej zbranih podatkih prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, pri čemer je hrvaški voznik trčil v stoječe priklopno vozilo madžarskega voznika.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika