Pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil s kar 127 km/h

32-letnik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,73 mg/l) ter vozil s kar 127 km/h, kjer je hitrost omejena na 90 km/h

Prlekija-on.net, četrtek, 15. junij 2017 ob 16:245
Zaseženo vozilo, foto: PP Gorišnica

Zaseženo vozilo, foto: PP Gorišnica

Policisti PP Gorišnica so v četrtek, 15. junija, okrog 2.15, izven naselja Moškanjci, obravnavali 32-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Krepko je tudi presegel dovoljeno hitrost vožnje, saj je izven naselja, kjer znaša omejitev hitrosti 90 km/h, vozil s kar 127 km/h.

Voznik na zakoniti znak policista sprva ni želel ustaviti, zato sta se policista zapeljala za njim in ga ustavila z modro lučjo ter zvočnim signalom.

V nadaljevanju so bili pri vozniku najdeni še posušeni rastlinski delci. Snov so zasegli, v primeru potrditve suma, da gre za prepovedano drogo, pa bodo voznika obravnavali v prekrškovnem postopku. Zaradi preostalih kršitev cestno-prometnih predpisov, je moški ostal brez vozila, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog.

Mariborski policisti ob tem znova opozarjajo, da vožnja pod vplivom alkohola ali drog izjemno poveča verjetnost za nastanek prometne nesreče. Danes smo tudi že poročali o vozniku,, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Voznikom svetujejo:
  • Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.
  • Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva.
  • Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.


Več v Črna kronika