Cirkus Soluna iz Ljutomera odpotoval v Ormož

V času gostovanja cirkusa v Ljutomeru, smo se z njimi še pogovorili ter jim predali pismo, ki nam ga je poslal bralec iz Madžarske, ki bi jih po osmih letih rad ponovno srečal

Prlekija-on.net, petek, 16. junij 2017 ob 19:111
Circo Soluna v Ljutomeru

Circo Soluna v Ljutomeru

Potujoči cirkuški teater »Soluna« je konec preteklega tedna gostoval v Ljutomeru. Svoje zanimive predstave so imeli od četrtka do nedelje, ko nas je sicer večino "zaposloval" katastrofalen požar, ki je v Ljutomeru izbruhnil v četrtek zvečer. Še prej so bili v Banovcih, nato pa so v ponedeljek odpotovali v Ivanjkovce, kjer so imeli predstave v torek in sredo, ta konec tedna pa so že v Ormožu. Tam imajo predstave od petka do nedelje.

Člani cirkusa že 29 let neprestano skozi vse letne čase, s cirkuškimi vozovi potujejo po svetu in ljudem predstavljajo svoj način življenja, svoje delo s katerim se preživljajo ter svoje izjemne umetniške sposobnosti. Zanimiv je tudi prizor, ko se s številnimi vozovi in živalmi podajo po cestah v drug kraj, kar pri nas dandanes redko vidimo. Podoben prizor smo v Ljutomeru lahko videli v začetku aprila, ko je skozi mesto potoval 30-letni popotnik iz Madžarske, ki po svetu potuje že 12 let in je namenjen v Francijo.

Prijatelj bi jih po osmih letih spet rad videl ali vsaj slišal
Medtem, ko je cirkus gostoval še v Banovcih, nas je kontaktiral tudi naš bralec iz mesta Homokbödöge na Madžarskem. S člani cirkusa se je spoznal leta 2009, ko so gostovali v njihovem mestu. A ker gre za potujoči cirkus, jih od takrat več ni videl, tudi kontaktirati jih ni mogel, saj ne uporabljajo sodobne tehnike, kot je to pri nas v navadi. Tako nas je prosil, če jim lahko predamo pismo, ki nam ga je napisal na mail in svoje podatke, da ga bodo lahko kako kontaktirali. V času gostovanja cirkusa v Ljutomeru, smo se tako še pogovorili s člani in jim predali pismo, v upanju, da se stari znanci kdaj ponovno srečajo ali pa vsaj slišijo po telefonu.


Več v Zanimivosti