Podelitev priznanj najboljšim učencem v Križevcih pri Ljutomeru

Osnovnošolsko izobraževanje je letos zaključilo 24 devetošolcev, štirje izmed teh učencev pa so osnovnošolsko izobraževanje vseh devet let zaključili z odliko

Prlekija-on.net, torek, 20. junij 2017 ob 14:172
Sprejem učencev v Križevcih pri Ljutomeru

Sprejem učencev v Križevcih pri Ljutomeru

V sejni sobi Občine Križevci je župan mag. Branko Belec, v torek, 20. junija, pripravil sprejem za najuspešnejše učence v tem šolskem letu. Osnovnošolsko izobraževanje je letos zaključilo 24 devetošolcev, štirje izmed teh učencev pa so osnovnošolsko izobraževanje vseh devet let zaključili z odliko. Odličnega uspeha so se tokrat veselili Jean Gal Vajs, Krištof Bohanec, Luka Franov Rakuša in Timoteja Koroša.

Poleg odličnjakov so se sprejema pri županu udeležili še učenci, ki so nase opozorili z izvrstnimi uspehi na državnih tekmovanjih. Vsi od udeleženih so namreč na različnih področjih prejeli zlata priznanja na državni ravni.

Prvošolec Timotej Žnidarič na tekmovanju Matemček, šestošolca Domen Ledinšek in Filip Zver iz Razvedrilne matematike, nadalje Filip Zver še Prvaki znanja, Vesela šola in zlato Vegovo priznanje. Osmošolka Pia Zupančič se ponaša z zlatim uspehom na področju Razvedrilne matematike, Logike, Prvakov znanja in Logične pošasti. Osmošolka Julija Ostrc je prejemnica priznanja Prvaki znanja, njene vrstnice Lara Borovič, Ajda Weis in Sara Zamuda pa so zlato dodale na tekmovanju iz zgodovine. Devetošolci Marko Sagaj, Luka Franov Rakuša, Maj Slavič, Timotei Noah Horvat in Krištof Bohanec so postali Prvaki znanja.

Za uspehe so zaslužni tudi mentorji, ki so učence nadobudno spremljali in jih pripravljali na tekmovanja. Župan je odličnjakom podelil spominske kipce, ostalim nagrajencem pa knjižne nagrade.

Vsem učencem za nadpovprečne učne dosežke čestitamo in jim želimo, da znanje še naprej nadgrajujejo in poglabljajo. Že stari kitajski pregovor pravi, da je znanje zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika. S svojimi dosežki so učenci opozorili nase in dokazali, da vedo, kako se je potrebno učiti in povezovati različna pridobljena znanja.

Ob zaključku šolskega leta vsem učencem želimo dolge, brezskrbne in kvalitetno preživete počitnice.


Več v Kultura in izobraževanje