16. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na GFML 100-odstotna

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni

Prlekija-on.net, sreda, 5. julij 2017 ob 09:26
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2017. Tudi 16. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %).

Trije maturanti (6%) so dosegli prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vsi so postali zlati maturanti in bodo 10. julija 2017 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta Urša Holer, Črešnjevci (občina Gornja Radgona) in Nika Klobasa, Boračeva (občina Radenci). Zlati maturant z 22 točkami pa je Primož Slekovec, Selišči (občina Sveti Jurij ob Ščavnici).

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 17 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....


Več v Kultura in izobraževanje