13. Grossmann prinaša več filmskega programa, več prizorišč in več zombijev

Od torka do sobote, od 11. do 15. julija 2017, se bo v Ljutomeru zvrstilo največ filmskega programa doslej

Prlekija-on.net, sreda, 5. julij 2017 ob 21:112
Grossmannov festival

Grossmannov festival

13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina ponovno prinaša pet dni groze in smeha - pregled najboljšega iz aktualne ponudbe žanrskih filmov ob poklonu večnim klasikom ter tudi bogat spremljevalni program s strokovnimi srečanji, delavnicami, razstavami in glasbo, seveda ob obiskih številnih gostov in pokušinah vrhunskih tekmovalnih vin.

Od torka do sobote, od 11. do 15. julija 2017, se bo v Ljutomeru zvrstilo največ filmskega programa doslej.

Filmski del ponuja navdušujoči tekmovalni program in kultne retrospektive. V goste prihajata eminenca belgijskega filma, režiser Harry Kümel in italijanski velemojster posebnih učinkov Sergio Stivaletti, vračata pa se pionir ex-Yu fantastike Djordje Kadijević in ponarodeli Slobodan Šijan. Med mlajšimi filmarji velja izpostaviti britanskega mojstra žanra Simona Rumleya, nizozemska režiserja uspešnic Steffena Haarsa in Flipa van der Kuila in specialnega povratnika Tima Vuorensolo, ki bo na festivalu izpeljal tudi svoj »master class«.

Grossmann za trinajstico postaja širši festival - več programa, več prizorišč, več vsebine za širše občinstvo, posebej izpostavljamo otroške delavnice in zdaj že tradicionalni Začarani kino za otroke in mladino. Seveda že vsi komaj čakamo tudi na letošnji spektakularni Zombie Walk in novost - Zombi šolo.

Otvoritev Grossmanna, ki se začne V TOREK, 11. JULIJA OB 18. URI, bo tradicionalno pospremila simbolična vinska cesta. Kot otvoritveni film bo prikazana znanstvenofantastična mojstrovina Fritza Langa Metropolis, ki letos slavi častitljivih 90 let. V živo jo bo spremljal Mitja Reichenberg. Voditelj otvoritve in zaključne prireditve bo priljubljeni slovenski komik Tin Vodopivec.

Filmi v tekmovalnih programih se bodo potegovali za naslednje nagrade:

- Hudi maček - najboljši celovečerni film,
- Melies d'argent - najboljši evropski fantastični kratki film
(nagrada Evropske federacije festivalov fantastičnega filma),
- Slakov hudi maček - najboljši kratki film,
- Hrupni maček - najboljši glasbeni dokumentarec.
Vina v tekmovalnem programu se bodo potegovala za nagrado Vinski šampion Hudi maček.

V glasbenem programu bodo med drugim nastopili Potato Mushroom, Srd, Reach, Klemen Klemen, N'toko, Banane Metalik, Usurper Slug, The Margins in Psihomodo Pop.

Vse dogajanje bo mogoče spremljati z nakupom tedenske vstopnice, ki stane le 20 evrov, ali z nakupom posameznih vstopnic oziroma s prostovoljnimi prispevki za projekcije na Glavnem trgu.

Poleg odlično urejenega lokalnega letnega kopališča in urejenih programov za rafting po Muri je priložnosti za filmski turizem veliko. Kampiranje ostaja brezplačno.

Več o programu najdete na spletni stran www.grossmann.si - kmalu tudi po dnevih!


Več v Glasba in film