Ste iz UE Ljutomer in imate vsaj 100 kg? Prlekija vas potrebuje!

Iščejo se Prleki »vlačilci« za vlečenje vrvi čez reko Muro. Pogoj je, da imate bivališče v UE Ljutomer (občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej) ter teža nad 100 kg (brez žene in/ali postelje).

Prlekija-on.net, nedelja, 9. julij 2017 ob 20:4522
Vlečenje vrvi čez reko Muro

Vlečenje vrvi čez reko Muro

Iščejo se močni Prleki za ekipo, ki bo na 22. srečanju Prlekov in Prekmurcev, v nedeljo, 16. julija, vlekla vrv na desni strani reke Mure, torej v Prlekiji. Prireditev vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod, rdeča nit dogodka pa je vlečenje vrvi čez reko Muro. Z letošnjo prireditvijo se vračajo k tradiciji – vrv bodo namreč po dolgem času ponovno vlekli "čistokrvni" Prleki in Prekmurci, torej domačini.

Organizatorji tako zbirajo prijave za "vlačilce" pri vlečenju vrvi čez reko Muro. Pogoj je, da imate bivališče v UE Ljutomer (občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej) ter teža nad 100 kg (brez žene in/ali postelje). Dobrodošle so tudi informacije, če bi želeli koga predlagati. Z veseljem ga bodo kontaktirali in povprašali za sodelovanje. Prijavite se lahko tukaj, na info@pgd-vucjavas.si ali 041 921 989 (Aleš).

Za suha grla bodo poskrbeli gasilke in gasilci PGD Vučja vas, za jedačo mejsteršef Dani z ekipo vrhunskih kuharjev s specialiteto - ribe na vučenski način, za ples do poznih jutranjih ur pa na prleški strani ansambel Prleški kvintet. Dogajanje bodo popestrile različne aktivnosti, rdeča nit pa bo vlečenje vrvi čez reko Muro.

Se vidimo "pr krošken brodi" v nedeljo, 16. julija!


Več v Družabno