V Veliki Nedelji uprizorili komedijo Ulica žalostnih obrazov

Že deseta ponovitev igre na prostem pred gradom v Veliki Nedelji

Matic Munda, ponedeljek, 10. julij 2017 ob 15:344
Predstava Ulica žalostnih obrazov

Predstava Ulica žalostnih obrazov

V nedeljo 9. julija, se je končala prva serija odigrane komedije, predstave Ulica žalostnih obrazov. Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja je tako že štiri zaporedne vikende poskrbelo za obilico smeha z več kot 20 člansko igralsko zasedbo, pri igri pa sodeluje več kot 60 oseb.

Režiser igre Ulica žalostnih obrazov je Tonček Žumbar. Igre, ki jih odigra Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja, so vsem dobro poznane in vsakoletno dobro obiskane. Poletne predstave so postale nekako že njihova tradicija. Njihove igre zaznamujejo nabito polne tribune, vrsta smešnih in odlično odigranih prizorov, zabavnih prigod in moralni nauk zgodbe.

Komedijo so premierno uprizorili 17. junija, nato pa poskrbeli še za deset ponovitev. Letos je bila to za kulturno društvo že 20. predstava na prostem. Predstave so v tem času doživele že 224 ponovitev in jih je videlo preko 95.000 gledalcev.

Osrednja oseba v komediji Ulica žalostnih obrazov je Repinclova Julčka, ki živi sama v odročnem delu neke vasi v Prlekiji. Edina hčerka Marica živi v bloku v Mariboru. Čeprav je Julčka zaradi svoje vesele narave na vasi med mladimi in starimi zelo priljubljena, se raje drži v samoti. Preganjajo jo namreč spomini na Petra, ki je bil njena nikoli izpolnjena mladostna ljubezen. Ko jo nekega dne najdejo pošteno opito, jo hčerka Marica vzame k sebi v stanovanje. Julčka v mestu zaživi, saj tam najde družino in nove prijatelje. Ko se Julčka nekega dne vrne domov, pa jo doma čaka presenečenje... Zgodba je zelo napeta, človeško topla in v srce segajoča, hkrati pa izjemno zabavna. Dve uri napetega dogajanja prinaša izjemno veliko besedne in še več situacijske komike.

Vse tiste, ki si komedije še niste ogledali, ali pa niste vsega razumeli, je režiser vljudno povabil na ponovitev komedije, ki bo drugi vikend v avgustu. Serija odigrane predstave se je v nedeljo končala, vendar jo bodo zaradi velikega zanimanja z veseljem spet zaigrali na prostem.


Več v Kultura in izobraževanje