Ljutomerska »The Potica« gre na ameriški trg

Podjetje IT Pharma iz Ljutomera bo potico, ki jo peče ljutomerska Sastela, kmalu ponudilo ameriškemu trgu kot zamrznjeno sladico

Prlekija-on.net, sreda, 12. julij 2017 ob 13:351
Potica

Potica

Slovenska potica, ki je postala pravi svetovni medijski hit po majskem srečanju papeža Frančiška in prve dame ZDA Melanie Trump, po njuni zaslugi kot The Potica sedaj odhaja v Ameriko. Podjetje IT Pharma iz Ljutomera bo namreč potico, ki jo peče ljutomerska Sastela, kmalu ponudilo ameriškemu trgu kot zamrznjeno sladico.

Takratna omemba potice je poleg izjemnega odmeva v medijih in na družabnih omrežjih, Sloveniji prinesla tudi precej očitkov, da takšne poslovne priložnosti ne znamo izkoristiti. Dogodek ni dal miru Borutu Babiču, direktorju družbe IT Pharma iz Ljutomera, in porodila se mu je ideja, naj gre The Potica v Ameriko.

Pozanimal se je, kdo bi jo lahko pekel v večjih količinah in ni mu bilo treba daleč, saj je bližnja Sastela že pekla potico za Tuševo blagovno znamko in to bodo sedaj ponudili Američanom. Gre za natanko takšno potico, kot jo je dobil in jo obožuje papež. Njegovo podjetje bo skrbelo za blagovno znamko, trženje in posle v ZDA, ime in embalažo že imajo, prav tako prototip izdelka, zdaj pričakujejo še dovoljenje ameriške agencije za hrano in zdravila za uvoz in upajo, da bo to v roku enega meseca.

The Potico bodo prodajali kot zamrznjeni izdelek, na kar so Američani navajeni, pomembno pa je tudi, da je iz povsem naravnih sestavin in brez konzervansov, na kar so danes kupci zelo pozorni. The Potico so prvič predstavili ta konec tedna v Rakičanu na prireditvi Dobrodošli doma, kjer so se srečali zamejski Slovenci ter Slovenci, ki živijo v tujini.

Podjetje IT Pharma pa je te dni v okviru razpisa Pomurske gospodarske zbornice dobilo zlato nagrado za inovacije. Razvili so namreč terminal za naročanje tort v trgovinah, ki bo Sasteli omogočal, da bodo lahko več kot na drobno prodali na debelo, kupci pa bodo lahko naročali torte kar sami, in to v trgovinah.


Več v Gospodarstvo