Zdenek Bily predstavil skupino »Nove Elite«

Uvodni glasbeni večer tega poletja v Radenskem parku

Filip Matko Ficko, petek, 14. julij 2017 ob 13:08
»Nove Elite« v glasbenem paviljonu

»Nove Elite« v glasbenem paviljonu

Ker so se četrtkovi glasbeni večeri v osrčju Radenskega parka lansko leto lepo obnesli, bosta Zavod za turizem in šport Radenci (direktorica Sonja Bily) in Zdravilišče Radenci (direktorica Vesna Maučec) tudi letos skupaj pripravljala glasbeno-plesne nastope srčnih talentov v glasbeni utici.

Prvi letošnji glasbeni četrtek je bil izveden 13. julija, s pričetkom ob 19.30 uri. Kot je napovedala povezovalka programa Mateja Černjavič, je v glasbenem paviljonu v uvodu nastopila glasbena skupina ljudskih godcev in pevcev »Cvetje v jeseni« iz Gradišča v Občini Tišina. Že lani so zaigrali na tovrstnem glasbenem večeru v Radenskem parku in tudi tokrat pod vodstvom Eme Vezjak. Delujejo v okviru Društva upokojencev Tišina že od Martinovega leta 2008 dalje, igrajo na standardne in ljudske instrumente, pojo pa v glavnem ljudske pesmi, pa tudi popularne melodije. Se že lahko pohvalijo s svojo zgoščenko.

Glasbeni večer se je nadaljeval s plesom, saj je nastopila Folklorna skupina Gornja Radgona, ki že preko 30 let ohranja izročilo vzhodnoštajerskih plesov pod strokovnim vodstvom Tatjane Jakopec Kager. Na diatonični harmoniki jih spremlja ljudski godec - samouk Miran Mauko s Plitvičkega vrha, ki je tudi vokalist. Tokrat se mu je kot instrumentalistka na ribašu pridružila še Vlasta Šalamun.

Številne domače ljudske pesmi je kot tretji nastopajoči v glasbenem paviljonu ta večer zapel Vokalni kvintet Klopotec s Kapele, ki se je prvič javnosti v tej zasedbi predstavil 21. decembra 2015. Po strokovni plati ga vodi Anton Divjak, poleg njega pa v oktetu pojo še Albin Marinič, Andrej Marinič, Avgust Šantavec in Jože Tkalec.

Poskrbljeno pa je bilo tudi za posebno glasbeno poslastico. Pripravil jo je »legendarni« Zdenek Bily, ki ob svojem 60-letnem glasbenem udejstvovanju - igranju trobente - sestavlja vedno nove in nove glasbene skupine. Zdenek je v sedemdesetih in osemdesetih letih v Radencih ter po vsem Pomurju vodil izredno znano in priljubljeno glasbeno skupino »Elite«. Tokrat pa je predstavil skupino z imenom »Nove Elite«: Zdenek Bily (trobenta), Valter Klemenčič (klaviature, orglice), Mojmir Wolf (bas kitara), Alen Kranjec (bobni) in Staš Sukič (kitara) ter pevka Sara Koler Urbančič. Zaigrali so številne znane melodije iz filmov, evergreene ter predstavili glasbo in pesmi, ki »gre izredno prijetno« v ušesa. Koncert v glasbenem paviljonu sredi Radenskega parka je trajal do 21.30.


Več v Kultura in izobraževanje