Poletno varstvo otrok preraslo v pravi Dosorjev poletni tabor

Med 17. In 21. julijem 2017 Dosor gosti kar 10 otrok zaposlenih

Prlekija-on.net, torek, 18. julij 2017 ob 09:10
Poletno varstvo otrok v DOSOR-ju

Poletno varstvo otrok v DOSOR-ju

Dosor za otroke svojih sodelavcev že kar nekaj let nudi poletno varstvo otrok sodelavcev, ko lahko otroci spoznavajo delo svojih staršev ter se povezujejo s stanovalci preko družabnih aktivnosti. Osnovna ideja je na podlagi številnih aktivnosti, ki jih nudi Dosor in želje otrok prerasla v pravi poletni tabor. Tako med 17. In 21. julijem 2017 Dosor gosti kar 10 otrok zaposlenih. Otroci spoznavajo različne poklice in se povezujejo tako z zaposlenimi kakor tudi s stanovalci.

Pester poletni tabor se je pričel v ponedeljek, 17. julija, ko so otroci spoznali Dosorjev vsakdan, imeli možnost prisostvovati delovniku svojih staršev, hkrati pa spoznati starejše v Dosorju. Odpravili so se na uro golfa ter se popeljali z vlakcem. V naslednjih dneh jih čakajo še kreativne delavnice, peka palačink ter športno-družabne igre s stranovalci. Ob koncu bodo potekale tudi priljubljene karaoke otrok in stanovalcev, stanovalci pa jih bodo naučili družabnih iger, ki se jih spomnijo iz otroštva.

Otroci v starosti 6-10 let spoznavajo različne poklice, se delno v njih tudi preizkusijo. Imajo možnost, da spoznajo poklic svojih staršev in ga zato tudi bolje spoštujejo. Nedvomno je na podlagi spoznanja povečuje tudi razumevanje otrok za občasno utrujenost staršev. Certifikat Družini prijazno podjetje, katerega prejetje DOSOR upravičuje že 7. leto, poudarja  kontinuirano skrbi za dobrobit zaposlenih. Poletni tabor je zgolj ena izmed aktivnosti v široki paleti dejavnosti, ki vpliva predvsem na dobro počutje zaposlenih, saj jim vključitev otrok v njihov delovnik izjemno veliko pomeni.

Posredno se preko projekta krepi povezanost in pripadnost, otroci spoznavajo pomen družbene odgovornosti in izkušajo pomen celovitosti družbe.


Več v Kultura in izobraževanje