Otroci župnije Razkrižje so aktivno preživljali prosti čas na župnijskem oratoriju

Med udeleženci oratorija so bili tudi otroci iz sosednje Hrvaške

Prlekija-on.net, sobota, 22. julij 2017 ob 13:111
Oratorij v župniji Razkrižje

Oratorij v župniji Razkrižje

Namen oratorija, ki ga je pripravila obmejna župnija Razkrižje je bil, da preko različnih dejavnosti, kot so delavnice, kateheze, družabne igre, vzgajajo otroke v zdravem duhu in telesu. Oratorij je skušal dati otrokom določene vrednote in načela, ki jim bodo pomagala na poti skozi življenje. Za otroke je bil to čas prijetnega, sproščenega preživljanja počitniškega časa. Otroci so v varstvu animatorjev bili skozi cel dan.

Naslov letošnjega oratorija Dotik Nebes je želel poudariti pomen Božje Matere Marije v odrešenju človeštva. Marija je bila izbrana za Božjo Mater, po njej in rojstvu Jezusa Kristusa, pa se je Bog sklonil k človeku. V obmejni župniji Razkrižje je oratorij potekal od 17. do 23. julija. Oratorija se je udeležilo 43 otrok iz župnije Razkrižje in nekaj sosednjih župnij in iz sosednje Hrvaške, iz bližnjih vasi iz Banfija in Štrigove, za njih je skrbelo 14 animatorjev, ki so pripravili različne aktivnosti, delavnice in športno zabavne igre.

Vsak dan, ko so se otroci zbrali na župnijskem dvorišču so dvignili zastavo, zapeli Marjine pesmi in predstavili zgodbo o Mariji. Vsak dan so otroci preko igre in kateheze in molitve učili o Bogu, o veri in Cerkvi. Za otroke so pripravili različne delavnice, od naravoslovne, družboslovne, učili so se različnih jezikov ter veščin preživetja v naravi, plesne in glasbene delavnice. Obiskali so Ivanov izvir pitne vode na Razkrižju. Za otroke so pripravili enodnevno romanje, kjer so si ogledali cerkev na Ptujski Gori, tam so imeli sveto mašo in si ogledali okolico. Pripravili so tudi družabni večer vseh udeležencev oratorija in prikazali dogajanje na oratoriju. Zaključek letošnjega oratorija pa bo v nedeljo, 23. julija, ko se bodo vsi skupaj zbrali v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju pri sveti maši, katero bodo otroci sooblikovali in predstavili kanček utripa iz oratorijskih dni. Voditelj oratorija je bil Žan Barat, po duhovni plati pa je skrbel domači razkriški župnik msgr. Franc Režonja.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje