S sekiro in kovinsko palico poskušal oropati banko

Pozneje se je policijskemu prijetju uprl še z uporabo lesenega kola

Prlekija-on.net, četrtek, 27. julij 2017 ob 21:241
Policija

Policija

V sredo, 26. julija, okoli 15. ure je 32-letni osumljenec poskušal oropati bančno ustanovo na Ptuju. Osumljenec je oborožen s sekiro in s kovinsko palico za dvigovanje uteži, vstopil v ustanovo, v kateri so bile v tem času ob 5 zaposlenih še 4 stranke. Stopil je do okenca, za katerim ni bilo nikogar in s sekiro udaril po zaščitnem steklu. To je počilo, vendar ostalo v enem kosu. Nato je pristopil do sosednjega okenca, kjer je stala ena stranka, za okencem pa je delo opravljal tam zaposleni, ob njem pa je bila še pripravnica. Zaposlenemu je izročil nahrbtnik in med mahanjem s kovinsko palico zahteval, da mu ga napolni z denarjem.

Zaposleni uslužbenec je ostal priseben in je sprožil alarm. Alarm je osumljenca prestrašil, zato je stekel iz bančne ustanove in s svojim skuterjem pobegnil v smeri Majšperka.

Policisti so takoj po prejetem obvestilu izvedli aktivnosti za prijetje osumljenca. Kmalu so osumljenca izsledili pred naseljem Ptujska gora, vendar na znake policistov ni ustavil. Pred njimi je bežal vse do naselja Majšperk, kjer je pustil skuter in poskušal zbežati peš. Policisti so ga dohiteli in ga skušali prijeti, vendar se je prijetju, z uporabo lesenega kola, uprl. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva in osumljenca obvladali, prijeli in pridržali. Osumljeni je ob tem lahko telesno poškodoval enega policista.
 
Mariborski kriminalisti bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa po 206/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34 členom istega zakona in kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299/II členu KZ-1.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00