Mladi Izraelec na obisku v Prlekiji

Na mednarodni tabor v organizaciji slovenskih Lionsov je prispelo kar 25 mladih iz celega sveta

Prlekija-on.net, četrtek, 27. julij 2017 ob 22:391
Izraelec na obisku v Prlekiji

Izraelec na obisku v Prlekiji

Teden dni je bil pri nas v okviru mednarodne izmenjave mladih Lionsev 18-letni Izraelec Jwan iz svetega mesta Nazareth v Izraelu. Pripada manjšinskim kristjanom, tako da glede prehrane ni bilo težav. Da si je pocenil prevoz je priletel iz Tel Aviva preko Carigrada k nam na letališče Jožeta Pučnika, kjer smo ga sprejeli in odpeljali v Prlekijo. Vmes smo se ustavili še na Trojanah, saj je potoval že od druge ure popoldan in ob devetih zvečer je bila lakota in žeja že očitna. Navduševal se je nad zeleno pokrajino, saj je doma vajen pretežno puste suhe pokrajine brez rastlinstva. Sicer pa je na mednarodni tabor v organizaciji slovenskih Lionsov prispelo kar 25 mladih iz celega sveta. Tako so bili mladi tudi iz: Armenije, Belorusije, Brazilije, Kitajske, Litve, Mehike, Turčije in najbolj eksotična je bila Eskimka iz Grenlandije, seveda pa niso manjkali mladi iz Evrope.

Sedaj v času tabora si bodo ogledali: Slovensko obalo, Škocijanske jame, preostali Kras, posebej Koper, Predjamski grad, Bled, Ljubljano in Planico. Naš gost ima srečo saj je bil edini v Pomurju in vzhodnem delu države razen Danke, ki je bila na Ptuju. Tako si je lahko ogledal kraje in deželo, za kar pa bodo drugi prikrajšani. Obisk se je pričel ob zaključku Grossmannovega festivala, ki pa mu ni bil preveč všeč in smo med sprevodom mask prizorišče zapustili. Pred tem pa je poklepetal z našo mlado predsednico podmladka prleških Lionsev Hanah Karba. Navdušen pa je bil nad našim Jeruzalemom, saj ni vedel, da je tudi pri nas Jeruzalem in ne le v Izraelu. Seveda se je s selfijem ovekovečil pred napisom na steni hotela.

Peljali smo ga tudi na Muro, v Mursko Soboto, Moravske toplice pa še na Madžarsko in Avstrijo, kjer tudi še ni bil. Sam pa si je vzel dan premora in se s kolesom odpeljal do bližnjih Banovcev na celodnevno kopanje. Za zaključek smo ga odpeljali po avtocesti na Primorsko na Korte in v Istri še nekaj pojedli, saj do večerje ni bila hrana predvidena v taboru. Nad vožnjo po natrpani cesti s polno nediscipliniranih tovornjakarjev in nepotrebnimi zastoji, pa ni bil prav nič navdušen in mi seveda tudi ne.

Upamo, da smo mu nudili prijetno bivanje in spoznavanje tega dela dežele in da bo s seboj odnesel lepe spomine na Slovenijo in nas. To pa sem napisal in priložil slike z njegovim soglasjem.

Yong

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje