Torkova prometna nesreča potrjuje potrebo za ohranitev reševalnih služb z zdravnikom v Ormožu in Ljutomeru

Zaradi zahtevnosti oskrbe je bil klican tudi helikopter iz Maribora, ki pa je žal ostal prizemljen zaradi detonacije bombe v Vurberku in zaprtega zračnega prostora

Prlekija-on.net, petek, 28. julij 2017 ob 18:423
NMP Ljutomer in NMP Ormož

NMP Ljutomer in NMP Ormož

Kot smo že poročali, se je v torek v Žerovincih na cesti Ljutomer - Ormož zgodila hujša prometna nesreča, ki se je končala s hujšimi poškodbami večih udeležencev. Žal so bili med njimi tudi otroci. O prometni nesreči smo povprašali tudi v ZD Ljutomer, kjer so nam o intervenciji podali kratko poročilo.

Helikopter ostal prizemljen zaradi detonacije bombe
Preberite tudi:
Tri ure cesta popolnoma zaprta
Poškodovanih šest oseb, dva otroka huje
Povzročitelj trčil v stoječe vozilo
"Na terenu so s skupnimi močmi intervenirale ekipe ZD Ormož in ZD Ljutomer. Po primarni triaži poškodovancev so ugotovljene hude telesne poškodbe pri večjem številu le-teh. Skladno z ugotovljenim stanjem je sprožen protokol za množične nesreče in so na prizorišče napotene dodatne ekipe iz obeh zavodov, od tega trije reanimobili z zdravnikom. Sočasno je potekala koordinacija z Urgentnim centrom Murska Sobota, kjer so skladno s protokolom za množične nesreče aktivirali vse razpoložljive kadre, sprostili urgentni sprejem, rentgen in CT. Zaradi zahtevnosti oskrbe je bil klican tudi helikopter iz Maribora, ki pa je žal ostal prizemljen zaradi zaprtega zračnega prostora (detonacija bombe v Vurberku). Pri vseh poškodovancih so na terenu izvajani ukrepi za ohranitev življenja, stabilizacijo vitalnih funkcij in preprečitev dodatnih posledic, ter so vsi v roku zlate ure prepeljani v UC Murska Sobota, kjer so že čakale pripravljene ekipe za nadaljnjo obravnavo. Po izvedeni intervenciji je med deležniki intervencije izvedena analiza poteka reševanja", so nam zapisali.

Nujnost ohranitev reševalnih služb z zdravnikom
Nesreča je pokazala odlično usklajenost in usposobljenost reševalnih služb in gasilcev iz Ormoža in Ljutomera za obravnavo tovrstnih dogodkov, kakor tudi usklajenost z Urgentnim centrom Murska Sobota. "S to intervencijo je potrjena potreba za ohranitev reševalnih služb z zdravnikom v Ormožu in Ljutomeru, saj si v nasprotnem ne predstavljamo izidov tega dogodka in temu podobnih dogodkov," so še pojasnili.

Po končani intervenciji NMP Ljutomer in Ormož v UC Murska Sobota


Več v Črna kronika