24. srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Ljutomer

Županja in poveljnik občinske civilne zaščite sta ob tem podelila zahvale vsem prostovoljnim gasilskim društvom v občini Ljutomer ter prostovoljnim gasilskim društvom Banovci, Bunčani, Veržej in Razkrižje, ki so pomagala pri gašenju velikega požara

Prlekija-on.net, torek, 1. avgust 2017 ob 09:20
24. srečanje gasilskih veteranov GZ Ljutomer

24. srečanje gasilskih veteranov GZ Ljutomer

V sklopu praznovanja 61. praznika Občine Ljutomer, sta Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Ljutomer in Gasilska zveza (GZ) Ljutomer, v ponedeljek, 31. julija, na Glavnem trgu pripravila tradicionalno, že 24. srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Ljutomer. Na srečanju so številne zbrane goste pozdravili predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, poveljnik občinske civilne zaščite Branko Novak, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, gasilski regijski poveljnik za Pomurje Dušan Utroša in poveljnik PGD Ljutomer Dušan Hunjadi.

Med številnimi gosti sta bila prisotna tudi oba prejmenika najvišjega gasilskega odlikovanja - priznanja Matevža Haceta, častni poveljnik GZ Ljutomer Stanislav Hunjadi - Striček in častni občinski poveljnik Miroslav Hunjadi.

Andrej Rus je v nagovoru orisal delovanje GZ Ljutomer ter gasilstva nasploh v naši občini ter občini Veržej in Razkrižje, Branko Novak je podrobneje opisal eno največjih intervencij pri nas v zadnjih letih, velik požar v industrijski coni v Ljutomeru, Dušan Utroša se je vsem zahvalil za opravljeno delo, županja mag. Olga Karba pa je skupaj s poveljnikom občinske civilne zaščite Brankom Novakom podelila zahvale za izjemen prispevek k varnosti občanov, požrtvovalnost pri intervencijah ter spodbujanje družbenega življenja vsem prostovoljnim gasilskim društvom v občini Ljutomer ter tudi prostovoljnim gasilskim društvom Banovci, Bunčani, Veržej in Razkrižje, ki so pomagala pri gašenju velikega junijskega požara v Ljutomeru. Priznanje sta prejela tudi namestnik poveljnika PGD Ljutomer Zvonko Polanič in predsednik PGD Ljutomer Leonardo Markovič, ki je sicer bil odsoten, saj je na zasluženem letnem dopustu.

Zbrani so pred srečanjem opravili skupinsko slikanje za spomin, po uradnem delu pa je sledila še pogostitev. V kulturnem programu so nastopile najmlajše gasilke pod vodstvom Mateje Hunjadi.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje