Na vaških igrah v Lutvercih se je pomerilo šest ekip

V šestih igrah so največ pokazali člani domače ekipe PGD Lutverci, ki so slavili pred Uličarji iz Apač in ŠTD Nasova

Prlekija-on.net, sreda, 9. avgust 2017 ob 08:444
Vaške igre v Lutvercih

Vaške igre v Lutvercih

Na domačem nogometnem igrišču v Lutvercih je tamkajšnji vaški odbor, minuli konec tedna, pripravil 3. vaške igre ter streljanje s fračo. Zanimivih iger se je udeležilo šest ekip predvsem iz Apaške doline, a tudi njihovi prijatelji iz Šaleške doline, ter iz Benedikta. Ob tem se je streljanja s fračo borilo kar 38 tekmovalcev, od tega 31 moških in sedem žensk. Številni gledalci pa so uživali v smehu, saj so duhovite, predvsem starinske igre, bile vesele in smešne, a ne tudi za tekmovalce, ki so pogosto bili mokri in so morali premagati mnoge ovire. Zanimivost je pripravila tudi 53-letna Ivanka Gregorič, ki se je v Lutverce, iz več kot 30 km oddaljenih Grabšincev, pripeljala kar s štirikolesnikom.

V šestih igrah (skakanje v velikih vrečah, jabolka iz soda v sod, prenos vode preko rok, klobasa na vrvici, vlečenje vrvi v hlačke preko vratu ter igra presenečenja, ki je štela dvojne točke, iskanje krompirja po igrišču), so največ pokazali člani domače ekipe PGD Lutverci (Daniel Kotnik, Tomas Slekovec, Niko Mulec, Jolanda Cerin, Tina Rojc, Patricija Flisar in Bojan Fridau), ki so slavili pred Uličarji iz Apač, ki so tudi lani bili na 2. mestu, ter lanskim zmagovalcem, ŠTD Nasova (4. Kaj te češ, 5. PGD Šalek, 6. Gruške - 8 bar Benedikt). Med strelkami s fračo je slavila Anica Ščap, pred Špelo Letoje in Patricijo Flisar itd., v konkurenci moških pa je slavil Alojz Kuzma, pred lanskim zmagovalcem Janezom Kolarjem, in Francem Ščapom itd.

Vse ekipe in tekmovalci so iz rok vodje tekmovanja Viktorja Sterniša, predsednika vaškega odbora Gabriela Vučka ter člana vaškega odbora Simona Potiska, dobili praktične nagrade, prvi trije pa še lepe pokale. "Vaški odbor se zahvaljujemo vsem tekmovalcem in obiskovalcem ter jih vabimo že naslednje leto, ko bo v Lutvercih še bolj pestro in zabavno", je v imenu Vaškega odbora Lutverci povedal neutrudni Viktor Sterniša. Skozi celi dan in v pozno večer pa je vse prisotne zabaval ansambel "Za pet" s Koroške, seveda ni manjkalo niti dobrot in osvežitve, pripravili pa so tudi tradicionalni srečelov.


Več v Družabno