Bioterme pridobile EU znak za okolje okoljska marjetica

Bioterme Mala Nedelja so postale prvi pomurski hotel, ki je pridobil EU znak za okolje EKO MARJETICA

Prlekija-on.net, četrtek, 10. avgust 2017 ob 08:368
Hotel Bioterme

Hotel Bioterme

Bioterme Mala Nedelja so postale prvi pomurski hotel, ki je pridobil EU znak za okolje EKO MARJETICA (Ecolabel flower - okoljska marjetica). Gre za znak Evropske unije za varstvo okolja in zagotavlja, da imajo izdelki in storitve v primerjavi z istovrstnimi izdelki, manjše negativne vplive na okolje. Za pridobitev okoljske marjetice morajo izdelki in storitve izpolnjevati visoke okoljske standarde in visoka merila glede uporabnosti.

Okoljsko marjetico v Sloveniji podeljuje ARSO (Agencija Republike Slovenije za okolje) pod pogoji določenimi s predpisi EU. Podjetje, ki je znak pridobilo mora plačati tudi posebno pristojbino za vlogo in letno pristojbino.

ARSO je prav tako odgovoren za preverjanje ustreznosti delovanja oz. proizvodnje izdelkov, kot tudi vse dokumentacije povezane s temi postopki, ki so pridobili okoljski znak.

Izdelki in storitve, ki lahko pridobijo okoljsko marjetico, so oblačila in obutev, maziva, barve in laki (za pohištveni tekstil), izdelki za dom in vrt (žarnice, toplotne črpalke, tekstil, vzmetnice, talne obloge, …), čistila (detergenti, mila, šamponi…), naprave (računalniki, televizije, gospodinjski aparati,…), izdelki iz paprija (robčki, časopisni papir,…), ter storitve (turistične nastanitve, kampi,…).

Čeprav trend pridobivanja okoljske marjetice v Evropi hitro raste, smo v Sloveniji po številu proizvodov s tem simbolom še na dnu lestvice. Okoljsko marjetico imajo pri nas že podjetja, kot so Terme Snovik – Kamnik d.o.o (za turistične nastanitve), Vipap Videm Krško d.d. (za grafični papir), Paloma Sladki Vrh d.d. (za toaletne brisače in robčke) in Dark Silk (za šampone). V tej družbi so sedaj tudi Bioterme iz Prlekije.

Glamping se odpira v novembru
V Biotermah pa je lani zaradi želje po širitvi nadstandardne ter okolju prijazne turistične ponudbe, nastala idejna zasnova glampinga Bioterme in graditi so pričeli zaokroženo turistično naselje, o čemer smo poročali pred natanko enim letom. Najnovejša pridobitev v ponudbi Bioterm Mala Nedelja Glamping Sun Valley Bioterme oz. Glamping Sončna dolina Bioterme se odpira v novembru.

S ponudbo Glampinga bodo v Biotermah gostom ponudili edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave. Glamping Sun Valley Bioterme bo zaokrožal 22 luksuznih mobilnih hišk velikosti 2-6 oseb, ter 11 luksuznih šotorov prav tako velikosti 2-6 oseb. Vse namestitvene enote bodo opremljene z notranjo opremo, ki zagotavlja najvišji nivo kakovosti bivanja.

Dodano vrednost kakovosti bivanja bodo nudili tudi zasebni jacuzziji, ki bodo nameščeni na terasi vsake namestitvene enote, dotik narave sredi čudovitih Slovenskih goric pa bodo gostje lahko izkusili tudi v biološkem plavalnem bazenu, ki bo gostom Glampinga na voljo od pomladi 2018.


Več v Gospodarstvo