Od sobote klopota tudi klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Klopotec so postavili člani treh generacij družine Horn - oče, sin in vnuk

Branko Košti, nedelja, 20. avgust 2017 ob 18:10
Postavljanje klopotca DV Mala Nedelja

Postavljanje klopotca DV Mala Nedelja

Kot eden zadnjih, se je "orkestru klopotcev, ki v tem času igrajo čudovito simfonijo po vinorodnih gričih", kot je v pozdravnem nagovoru povedala Vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja Martina IX (Daša Horn), v soboto, 19. avgusta,  pridružil klopotec DV Mala Nedelja. Že nekaj let je v društvu namreč uveljavljena tradicija, da društveni klopotec postavijo nekoliko pozneje, sam praznik Marijinega vnebovzetja pa člani izkoristijo za postavitev v svojih vinogradih.

Kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi, se je na sedežu društva v Moravcih, zbralo lepo število vinogradnikov, njihovih prijateljev in domačinov. Do prostora, namenjenega klopotcu, jih je ločilo le nekaj deset metrov, katere so premagali v povorki ob spremljavi frajtonarice. Nalogo postavitve so tokrat v celoti prevzeli člani kar treh generacij družine Horn - oče Danilo, sin Mitja in vnuk Lan. Pod budnim nadzorom vinske kraljice Martine IX in spodbudi obiskovalcev, so delo hitro in uspešno opravili, saj so se nad njimi zgrinjali deževni oblaki, ob prvih zvokih klopotca so padle že prve dežne kaplje. Zato so nazdravili in se vrnili pod varno streho.

Po okrepčilu so nadaljevali veselo druženje ob glasbi in pijači, vinska kraljica Daša Horn in predsednik društva Anton Žinko pa sta podelila zahvale članom, kateri so ob letošnjem pohodu od kleti do kleti v mesecu juniju, odprli vrata svojih kleti in pogostili pohodnike.


Več v Družabno