Pričele so se trgatve, išče se tristo sezonskih delavcev

V največji slovenski vinski kleti so že pričeli s trgatvijo, saj je suša vzpodbudila trto, da je začela prisilno zoreti

Prlekija-on.net, sreda, 23. avgust 2017 ob 10:309
Trgatve so pred vrati

Trgatve so pred vrati

Danes so v največji slovenski vinski kleti P&F Jeruzalem oz. Puklavec Family Wines, kot se od nedavnega imenuje klet, pričeli s trgatvijo, saj je suša vzpodbudila trto, da je začela prisilno zoreti. Zaradi vremena bo proizvodnja letos za okoli 20 odstotkov manjša kot v povprečnem letu, tako da v kleti pričakujejo okoli 3,5 milijona litrov vina.

Vremenskih posledic na starejših trtah letošnje vreme sicer ne bo pustilo, pri mladih nasadih pa se lahko zgodi, da nekatere trte ne bodo preživele.

Išče se tristo sezonskih delavcev
V tem času pa so v kmetijstvu pomemben del ponudbe prostih delovnih mest, tudi sezonska dela. Za tiste, ki ste brez zaposlitve, so lahko priložnost za dodatni zaslužek in pridobivanje delovnih izkušenj.

Spodaj objavljamo nekaj potreb po sezonskih delih v kmetijstvu, ki so trenutno aktualna v naši širši okolici. Prijavite se lahko pri svojem svetovalcu na uradu za delo na Zavodu RS za zaposlovanje.

SLOM d.o.o. išče 20 oseb (10 tujcev) na območju Frankolovo, Loče, Slov. Konjice, Sov. Bistrica za obiranje jabolk. Dela so od 20.8.2017 do 20.10.2017, od ponedeljka do sobote od 7. do 17. ure. Plačilo je 3,50 evra/uro ob doseganju norme). Malica se povrne. Gre za lažje fizično delo, delo na prostem, dvigovanje lažjih bremen. Rabite lasten prevoz, vrnejo pa vam potne stroške.

Radgonske gorice d.d., Jurkovičeva ulica 5, Gornja Radgona, išče 120 oseb v vinogradih v Hercegovščaku, Črešnjevcih, Janževem Vrhu in Kapeli za obiranje grozdja. Dela so od konca avgusta približno 30 dni, dela pa se odvisno od vremena. Plačilo je 0,07 evra netto za kg pobranega grozdja. Dela se v skupini, občasno dvigovanje bremen, delo na prostem. Organiziran topel dnevni obrok.

Branko Šilec, Drbetinci 4b, Vitomarci, išče 40 oseb v Godemarcih za obiranje jabolk. Dela se opravljajo po 10.9.2017, dela se oodvisno od vremena. Plačilo je 4,00 evre/uro ob doseženi normi. Delo na prostem, v skupini, občasno dviganje bremen. Organizirana malica in napitki – sok.

DVERI-PAX d.o.o., Jarenina išče 20 oseb na območju Jarenina, Kapela, okolica Maribora, Jeruzalem za obiranje grozdja. Dela se od septembra do oktobra, od ponedeljka do sobote od 7.00 do 17.00 ure. Plačilo je 3,70 evrov na uro, pokritje stroškov prevoza na delo do sedeža podjetja, za prevoz na druge lokacije poskrbi delodajalec.

P&F Jeruzalem išče okoli 100 oseb v okolici Ormoža, Koga in Jeruzalema za trgatev. Dela se od septembra do oktobra, od 7. do predvidoma 15./16. ure. Plačilo okoli 6 evrov bruto ob doseženi normi. Plačilo je vezano na normo, prevoz ni organiziran.



Več v Gospodarstvo