V okolici Ormoža se je huje poškodoval voznik neregistriranega motornega kolesa

Med vožnjo je brez veljavnega vozniškega dovoljenja trčil v osebni avtomobil

Prlekija-on.net, sreda, 23. avgust 2017 ob 13:59
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V torek, 22. avgusta zjutraj, sta v okolici Podlehnika trčila 36 in 70-letni voznik osebnega avtomobila. V prometni nesreči jo je k sreči skupila le pločevina. A ker sta moška sedla za volan brez veljavnega vozniškega dovoljenja, 36-letnik pa tudi pod vplivom alkohola (0.93 mg/l), so jima policisti PP Podlehnik vozili zasegli.

Tudi 53-letnik, ki so ga Policisti PP Podlehnik ustavili okrog 21. ure, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z neregistriranim vozilom in pod vplivom alkohola (0,64 mg/l), za povrh pa zaseženo osebno vozilo ni bilo registrirano.

V prometni nesreči v okolici Ormoža pa se je huje poškodoval voznik neregistriranega motornega kolesa, ki je med vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja trčil v osebni avtomobil. 27-letna voznica osebnega avtomobila se je pri tem lažje telesno poškodovala.

Prometnima nesrečama v okolici Podlehnika in Ormoža je po doslej zbranih informacijah botrovala tudi neprilagojena hitrost. Kot smo že poročali, v Sloveniji in v večini evropskih držav policisti do nedelje, 27. avgusta, izvajajo evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti, t. i. akcijo Speed, ki poteka v okviru TISPOL-a.

Namen poostrenega nadzora je spodbuditi voznike, naj vozijo previdno in varno. Neprilagojena hitrost je namreč na slovenskih cestah še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Do 20. avgusta 2017 je na slovenskih cestah življenje izgubilo 81 udeležencev, v enakem obdobju lanskega leta 89 (9 % manj). Izmed vseh umrlih je kar 34 (v enakem obdobju lani 26) udeležencev umrlo v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, kar predstavlja 42 odstotkov vseh smrtnih žrtev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika