Prleki na tradicionalnem tekmovanju v plesanju polke tokrat priplesali na drugo in tretje mesto

Drugo mesto sta zasedla Melani Korošec iz Veržeja in Matej Cupar iz Ljutomera, tretje pa Dolores Kosič iz Ljutomera in Sašo Ropoša iz Bučečovcev

Prlekija-on.net, nedelja, 27. avgust 2017 ob 07:33
Tekmovanje v plesanju polke

Tekmovanje v plesanju polke

Na otvoritveno soboto sejma AGRA 2017 se je na prireditvenem prostoru pred upravo Pomurskega sejma odvilo tudi tradicionalno tekmovanje v plesanju polke, ki so ga organizirali ČZD Kmečki glas, Radio Murski val in Pomurski sejem. Tekmovalci so se zavrteli na glasbo ansambla Trije prijatelji, ki jim je skupno veselje do narodno-zabavne in zabavne glasbe. Ansambel sestavljajo Gašper Marič, Franc Lukač in Jure Fartelj, ki prihajajo iz občine Moravske Toplice. Vsi so šolani harmonikarji na klavirski harmoniki in skupaj godejo dve leti in pol.

Plesne nastope je ocenjevala komisija, ki so jo sestavljali Štefan Ščernjavič, predsednik komisije ter Kristina Gabor in Drago Baša.

Kriteriji, po katerih so ocenjevali plesalce, so bili naslednji: urejenost noš, prihod na ples, drža, usklajenost v korakih, harmonija s taktom, obvladovanje prostora in sproščenost, obvladovanje več vrst polke (enokoračna, dvokoračna, različne drže). Vsi kriteriji so se ocenjevali z ocenami od 1 do 5.

Prleški plesalci, ki so v preteklih letih na tekmovanju večkrat zmagali, so tokrat zasedli drugo in tretje mesto, saj sta drugo mesto zasedla Melani Korošec iz Veržeja in Matej Cupar iz Ljutomera, tretje pa Dolores Kosič iz Ljutomera in Sašo Ropoša iz Bučečovcev. Zmagala sta Anja Cizel iz Škocjana in Bojan Staniša iz Ljubljane.

Prve tri najboljše pare so nagradili pokrovitelji nagrad ČZD Kmečki glas in Pomurski sejem, sponzor nagrad pa je bil tudi Sava Hotel Resorts. Nagrade sta podelila Mateja Jaklič, izvršna direktorica Pomurskega sejma in Peter Zadel, direktor ČZD Kmečki glas. Drugi udeleženci pa so prejeli praktično darilo za spomin.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje