Splošni bolnišnici Murska Sobota donirali 9.585 evrov

Donacija bo namenjena nakupu opreme na Ginekološko-porodniškem oddelku

Prlekija-on.net, torek, 29. avgust 2017 ob 11:14
Donacija Splošni bolnišnici Murska Sobota

Donacija Splošni bolnišnici Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota je prejela donacijo, ki bo namenjena nakupu opreme na Ginekološko-porodniškem oddelku. Sredstva v višini 9.585 evrov so bila zbrana v sklopu akcije “Majhni koraki spreminjajo svet na bolje," s katero Nova Ljubljanska banka že tretje leto zapored pomaga slovenskim porodnišnicam.

Sredstva donacije bodo namenjena za nakup CTG aparata, ki omogoča boljši nadzor ploda v nosečnosti in tudi v času poroda. "Pri svojem delu v odseku za porodništvo dajemo glavni poudarek strokovnemu in varnemu vodenju nosečnosti in poroda. Z novo pridobitvijo bomo lahko zagotavljali še varnejšo in kakovostnejšo oskrbo bodočih mamic in novih življenj," je dejal predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka Peter Janko in se zahvalil donatorju. 

"Novi Ljubljanski banki, njihovim danes prisotnim predstavnikom, direktorici poslovne mreže, gospe Tanji Ahlin, direktorju podružnice Podravsko-Pomurska, gospodu Andreju Kleindienstu in vodji poslovalnice Murska Sobota, gospe Bredi Mošmondor se za donacijo iskreno zahvaljujem. Veseli smo, da je bila v letošnji akciji izbrana tudi naša porodnišnica," je povedal direktor bolnišnice, Bojan Korošec.

"V Murski Soboti začenjamo letošnji donacijski del triletne akcije »Majhni koraki spreminjajo svet na bolje", v okviru katere smo že oziroma še bomo vsem slovenskim porodnišnicam namenili sredstva za nakup nujno potrebne medicinske opreme ali pa obnovo porodnih sob. V treh letih smo skupaj z našimi strankami in športniki zbrali skoraj 136.000 evrov, od tega letos približno polovico. Upamo, da bo ta naš korak prispeval k še boljši oskrbi porodnic in novorojenčkov ter njihov svet tako spremenil na bolje," pa je dejala Tanja Ahlin, direktorica poslovne mreže Nove Ljubljanske banke.

Akcija Nove Ljubljanske banke "Majhni koraki spreminjajo svet na bolje," s katero pomagajo slovenskim porodnišnicam, poteka že tretje leto. V sklopu akcije so od vsakega NLB Stanovanjskega kredita, sklenjenega v aprilu 2017, po 100 € namenili v sklad za porodnišnice. Poleg tega so v vseh poslovalnicah namestili posebne zbiralnike za prispevke, ki bodo porodnišnicam v pomoč pri nakupu nujno potrebne medicinske opreme. Sredstva, zbrana v akciji prvo leto, so bila namenjena porodnišnici v Ljubljani, lani porodnišnicam na področju štajerske in primorske regije, letos pa bodo zbrana sredstva namenjena preostalim sedmim porodnišnicam v Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Brežicah, Trbovljah, na Jesenicah, v Novem Mestu in Kranju, ki pomoči NLB do sedaj iz naslova te akcije še niso prejele.

V murskosoboški porodnišnici, ki ima že od leta 2001 naziv »Novorojencu prijazna porodnišnica«, se letno rodi med 900 in 1000 otrok, povprečno trije na dan. Porodnicam so na voljo 4 sodobno opremljene porodne sobe, možen je tudi porod v vodi. Lajšanje porodne bolečine z epiduralno analgezijo je brezplačno in dostopno 24 ur na dan. Visoka strokovna in kakovostna obravnava porodnic, za katero si prizadeva vse osebje Ginekološko-porodniškega oddelka je bila dve leti zapored prepoznana tudi s strani Zdravniške zbornice, saj je porodnišnica dobila najvišjo strokovno oceno v okviru programa spremljanja kakovosti zdravja v državi.


Več v Kultura in izobraževanje