Ladja »Resnik« je ta pravšnja za snemanja

Se spominjate TV nadaljevanke »Bratovščina Sinjega galeba«?

Filip Matko Ficko, petek, 1. september 2017 ob 12:54
Kapitan Bojan Šimon s Plesno skupino Urška Pomurje

Kapitan Bojan Šimon s Plesno skupino Urška Pomurje

Leta 1970 je France Štiglic za TV Slovenija posnel v osmih delih TV nadaljevanko »Bratovščina Sinjega galeba« po istoimenski mladinski pustolovski povesti, ki jo je pisatelj Tone Seliškar objavil že leta 1936.

Pri snemanju TV nadaljevanke je seveda bila obvezno potrebna tudi primerna ladja oziroma jadrnica in lahko zagotovo trdimo, da le-ta vozi še danes. Njen lastnik sedaj, kapitan Bojan Šmon, nam je povedal, da je bila njegova sedanja ladja zgrajena leta 1911 in sicer z namenom, da bo prevažala vino in olje. Tudi v TV nadaljevanki je še bila neke vrste jadrnica, a so jo pozneje nadgradili z večjo kajuto in sedaj vozi pod imenom »Resnik« (uradna oznaka PI – 801). Sedaj je namenjena vožnjam turistov iz pristanišča v Portorožu na različne lokacije po želji naročnikov.

Ladjica, ki je »nastopala« v TV nadaljevanki »Bratovščina Sinjega galeba«, je 28. avgusta letos zopet bila v ciljni smeri snemalnih kamer. Nanjo se je namreč vkrcala snemalna ekipa z vsemi nastopajočimi v videospotu mladega glasbenika Marka Tivadarja iz Malih Bakovec pri Murski Soboti. Med vožnjo od Portoroža proti Piranu ter nazaj do pristana v Luciji pri Portorožu je bilo posnetih kar precej kadrov za videospot pod delovnim naslovom »Mini bikini«.


Več v Zanimivosti