Policisti obravnavali grožnjo z nožem ter spolno nasilje

Tudi v ponedeljek pa potekajo aktivnosti v zvezi varnosti otrok v cestnem prometu ob začetku novega šolskega leta

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. september 2017 ob 08:20
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 1. do 4. septembra obravnavali tudi nekatere pomembnejše dogodke. V nedeljo, 3. septembra, so tako ob 14:14 uri bili obveščeni o grožnjah z nožem na območju naselja Mihalovci. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da v danem primeru gre za sum storitve kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti po 1. odstavku 135. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Iz PU Maribor so o tem dogodku sporočili več podrobnosti.

Ob 14.30 uri so na policijski postaji sprejeli zapisnik, zaradi suma kaznivega dejanja Spolnega nasilja s strani znane osebe. Opravljen je bil razgovor ter evidentirano kaznivo dejanje. Ob 15:21 uri pa so bili obveščeni o najdbi plačilne kartice Mercator pika na priimek Špindler. Kartica se bo do nadaljnjega nahajala na PP Ormož.

Ob 21.00 uri so na zaprosilo PP Ptuj opravili preverko vozila na Ormoškem območju, v zvezi obravnave tatvine goriva na bencinskem servisu na območju Ptuja. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom dneva na Ptuju z osebnega avtomobila odtujil prednjo tablico. Sprejet je bil zapisnik, ter evidentirano kaznivo dejanje.

Previdno na cestah
Tudi v ponedeljek pa potekajo aktivnosti v zvezi varnosti otrok v cestnem prometu ob začetku novega šolskega leta. Prav zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa policisti ob začetku vsakega šolskega leta izvajajo ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh pa dodatno prispevajo k umirjanju prometa.

Ob tem opozarjajo, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja. Predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu. Ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti ali oddaljenosti avtomobila, zato moramo za njihovo varnost poskrbeti predvsem drugi.


Več v Črna kronika