Dobesedno »oblegani« vlakec na drugi vožnji

Tokrat so v hrib ob vlakcu nekateri tudi pešačili

Filip Matko Ficko, nedelja, 10. september 2017 ob 08:46
Veselo po vrnitvi s prve vožnje

Veselo po vrnitvi s prve vožnje

Ob svoji napovedani drugi brezplačni krožni vožnji po Občini Radenci je bil turistični vlakec (organizatorja Zavod za turizem in šport Radenci ter Aerogolf Rihtarovci) v soboto, 9. septembra, dobesedno »oblegan«.

Že pred njegovim prihodom se je na avtobusnem postajališču v Radencih zbralo precejšnje število staršev in starih staršev z otroci, ki so se v naprej veselili vožnje s turističnim vlakcem. Nekateri so se posebej pripeljali iz Murske Sobote. Zatorej je bilo slišati njihov vrisk, ko se je ob 17. uri vlakec pripeljal na postajališče. In za vse zainteresirane ni bilo prostora v dveh vagončkih !!!

»Vlakovodja« Zvonko Vaupotič in spremljevalka Mateja Černjavič iz Zavoda za turizem in šport Radenci sta se odločila, da bo tokrat turistični vlakec peljal po nekoliko skrajšani progi, a bo zato peljal dvakrat, da se bodo lahko peljali vsi, ki so bili željni vožnje. In zgodilo se je: ker je bilo v obeh vagončkih potnikov »na polno«, je vlakec med vožnjo v hrib na Janžev vrh »omagal« ! Nekateri starejši potniki so torej izstopili in ob vlakcu pešačili na vrh do gostišča Pri jahaču. Nato je šlo dalje brez nezgod.

Čakajoči na drugo vožnjo so v Radencih bili vztrajni in tako je tudi druga vožnja postregla z zanimivostjo. Avtomobil z mariborsko registracijo je sledil vožnji vlakca iz Radenec skozi Šratovce vse do Boračeve. Tam se je vlakec na kratko ustavil in na vlak sta iz osebnega avtomobila prestopila mama Maja in sinček Nikola (doma iz Selnice ob Muri !), ki sta malce pozno na elektronskem sporočilu zaznala, da je vožnja s turističnim vlakcem brezplačna. Obema je ob tokratnem družinskem obisku Radenec in okolice bilo ustreženo, očka pa ju je za vlakcem spremljal z avtomobilom. Ob zaključku vožnje je sledilo še skupinsko fotografiranje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno