V ZD Ljutomer opravili jesenski test hoje ter merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

Testa hoje na 2 km se je udeležilo 30 udeležencev, delavnico Dejavniki tveganja pa je obiskalo 66 udeležencev

Prlekija-on.net, sreda, 13. september 2017 ob 11:18
Test hoje

Test hoje

V soboto, 9. septembra 2017 smo na ljutomerskemu hipodromu organizirali delavnico Test hoje na 2 km, kjer ste lahko preverili svojo telesno zmogljivost in pridobili nasvete, kako jo ohranjati oziroma izboljšati. Test hoje na dva kilometra je primeren za ljudi med 20. in 65. letom starosti, ki so zmerno aktivni ali pa neaktivni.

Po opravljenem testu hoje vam je tim zdravstvenih delavcev na osnovi vašega spola, starosti, višine, telesne teže, izmerjenega krvnega tlaka, srčnega utripa in časa – podatke računalniško obdelal, ocenil vašo telesno zmogljivost in vam svetoval obliko in količino telesne vadbe. Testa hoje na 2 km se je udeležilo 30 udeležencev.

Izvedli smo tudi delavnico Dejavniki tveganja, kjer so zdravstveno vzgojno svetovali o zdravem načinu življenja, delili zdravstveno vzgojni material in v laboratoriju izmerili krvni tlak, krvni sladkor in holesterol. Delavnica je bila obiskana s 66 udeleženci.

Obe delavnici bomo izvedli zopet spomladi, datume bomo objavili naknadno.

Že zdaj vljudno vabljeni!
Vodstvo ZD Ljutomera in izvajalci Cindi delavnic


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura