Druga likovna zgodba v hiši zgodb

Likovniki so se družili na Zgornjem Dražen Vrhu

Prlekija-on.net, petek, 15. september 2017 ob 08:30
Druga likovna zgodba v hiši zgodb

Druga likovna zgodba v hiši zgodb

Po uspešnem lanskem likovnem druženju v Methansovi hiši v Zgornjem Dražen Vrhu, je lastnik Leopold Methans, ob pomoči slikarke Tatjane Mijatović, sicer predsednice Likovnega društva Gornja Radgona, pripravil »Drugo likovno zgodbo v hiši zgodb«. Sodelovali so likovni umetniki iz različnih krajev Slovenije, kot so: Bogdan Čobal, Erna Ferjanič, Lojze Konec. Rado Jerič, Metka Lipnik, Vinko Prislan, Maja Šivec, Tatjana Mijatović, Dana Štrucelj, Niko Ribič, Jože Foltin, Beno Artnak, Leopold Methans in umetniki iz sosednje Avstrije: Linda Keckeis, Ely Magos in Albet Mesner. Kurator ustvarjalnega druženja v čudovitih Slovenskih goricah, je bil Mario Berdič.

Umetniki so ustvarjali v prijetnem ambientu Methansove hiše, ki je bila številnim inspiracija, spet drugi, so ustvarjali v naravi in prenesli v likovna dela utrinke toplega septembrskega dneva. Nastala dela bodo javnosti kmalu predstavljena na posebni razstavi v Methansovi hiši.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje