Košarkarska evforija tudi v Prlekiji

Finalno tekmo s Srbijo bomo lahko spremljali domala v vseh lokalih, v Ljubljani pa bodo tekmo predvajali kar v kinu

Prlekija-on.net, sobota, 16. september 2017 ob 20:00
Vabilo na ogled tekme

Vabilo na ogled tekme

Slovenska košarkarska reprezentanca je na letošnjem Evropskem prvenstvu prijetno presenetila ter se brez poraza uvrstila v finale, kjer jih v boju za zlato kolajno v nedeljo čaka Srbija. Slovenija je v skupini po vrsti premagala Poljsko, Finsko, Grčijo, Islandijo in Francijo, v osmini finala nato Ukrajino, v četrtfinalu Latvijo ter v polfinalu še Španijo, ki so jo naši košarkaši dobesedno odpihnili s parketa.

Košarkarsko evforijo je tako te dni čutiti na vsakem koraku. Veliko Slovencev se je že odpravilo na pot v Turčijo, kjer bo finale, po podatkih turističnih agencij bo samo z letali v soboto in nedeljo potovalo več kot 2.500 Slovencev, okoli tisoč jih je na prizorišču že od polfinala, na 1.500 kilometrov dolgo pot po cestah pa se je verjetno odpravilo še enkrat toliko ljudi.

Večina pa jih bo finale seveda spremljala doma preko malih zaslonov, ali pa se bodo odpravili v kakšen lokal ali drug prostor, kjer organizirajo skupen ogled. In to možnost bodo v nedeljo nudili številni lokali, ki javno vabijo na ogled tekem z raznimi ugodnostmi, med drugim v Ljutomeru recimo Mitra, Leona, kjer obljubljajo tudi gratis pice, Slovenika na ogled tekme vabi z velikim napisom ZLATA ter slovensko in EU zastavo, ... tekme bo možno spremljati tudi po gasilskih domovih ter drugih javnih prostorih in zbirališčih.

Predvajanje tekme kar v kinu
Največje platno v Sloveniji pa bo kar kinematografsko saj je ljubljanski Kino Bežigrad ponudil brezplačne vstopnice za ogled finalne tekme. Navdušeni navijači so vstopnice za "film" z naslovom Zlata Slovenija že v petek popoldan razgrabili v treh urah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport