Reka Ščavnica še vedno narašča

Pri nas se večja razlivanja pričakujejo od torka popoldne

Prlekija-on.net, torek, 19. september 2017 ob 11:382
Ščavnica v Cezanjevcih

Ščavnica v Cezanjevcih

Po vsej državi so se ponovno razširile padavine, ki se še krepijo in bodo vztrajale cel dan, do noči na sredo pa bo v večjem delu države padlo od 40 do 80 milimetrov dežja, krajevno lahko tudi več kot 100 litrov. Večja razlivanja se pričakuje od torka popoldne predvsem v južni, osrednji, vzhodni in severovzhodni Sloveniji.

Za torek so hidrologi za vzhodni del države razglasili tudi oranžno stopnjo ogroženosti, saj bodo zaradi močnega deževja znova narasli vodotoki.

Poplavljene ceste in hiše
Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da se je ob 8.48 v naselju Radomerje, občina Ljutomer, podrlo drevo čez cesto. Delavci cestnega podjetja Nograd–Lotmerk so drevo odsranili. Ob 8.35 so na Gubčevi ulici v Beltincih gasilci PGD Beltinci s folijo pokrili okoli dvajset kvadratnih metrov strehe stanovanjske hiše. Ob 8.11 je v naselju Žepovci, občina Apače, meteorna voda zalila prostore dveh stanovanjskih hiš. Vodo so prečrpali gasilci PGD Žepovci.

Ob 9.35 je med naseljema Dobrovnik in Kobilje, občina Dobrovnik, meteorna voda poplavila cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno cestno podjetje. Ob 10.40 je v Gornjih Petrovcih meteorna voda poplavila cestišče. O dogodku je bilo obveščeno cestno podjetje Pomgrad. Cestišča so poplavljena tudi na Goričkem, kjer so poplavljene tudi slačilnice nogometnega igrišča pri Gradu, voda poplavlja hiše na Cvenu, v Prosenjakovcih, Grabonošu, Sp. Ščavnici, Moravskih Toplicah, Šalovcih, v Sp. Ivanjcih pa poplavlja zadrugo.

Vodostaj reke Ščavnice je v Pristavi pri 250 cm in je dopoldan naglo naraščal, saj se je vsako uro dvignil za okoli 20 cm. Spodaj na grafu lahko stanje spremljate v živo.

Reka Ščavnica


Več v Narava