Jožetu na vrtu zrasel korenček nenavadne oblike

Pod zemljo je zrasel nenavaden sadež, ki nekoliko spominja na človeško telo, brez glave, z rokama in nogama...

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2017 ob 13:201
Jože Bibič z nenavadnim korenčkom

Jože Bibič z nenavadnim korenčkom

Minulo sončno in dokaj prevroče poletje, ki se je začelo z zmrzaljo, nadaljevalo s sušo in točami, gotovo ni bilo ugodno kmetovalcem, vinogradnikom, sadjarjem, vrtnarjem, čebelarjem..., a vsaj nekaterim pridelovalcem vrtnin bo ostalo v nadvse lepem spominu, saj so kljub slabšim vremenskim pogojem v njihovih vrtovih ter na njivah, zrasli pridelki – velikani ali pa vsaj zanimivi sadeži oz. pridelki. In med zadovoljnimi je tudi 74-letni upokojenec iz Gornje Radgone, Jože Bibič, ki ga mnogi kličejo kar Pepi, ki vseskozi skrbi, da imata z ženo Albino dovolj zdravih in svežih vrtnin in zelenjave z domačega vrta.

Sam vrtnari nad mestom Gornja Radgona, tik pod radgonskim gradom. Tam ima lep vrt, ki ga pridno obdeluje, vsak ped svojega vrta pa koristno izrabi za kakšen pridelek. Poleg praktično vseh vrst sezonskih vrtnin in zelenjave, nekaj ostane tudi za ozimnico, ima tudi nekaj brajd in trsov, ter tudi različnih dreves, kjer poleg sliv, jabolk in še nekaterih vrst sadja, pridela tudi rdeče in bele maline, pa robide, ribez ipd. Še posebej je Bibič ponosen na svoje paradižnike, krompir, paprike, kumare, različne vrste fižola in solat, korenček, peteršilj, ter druge vrste zelišč in začimb ipd.

"Domača zelenjava in vrtnine so nekaj najboljšega za vse ljudi, še zlasti za nas starejše. Poleg, da se odlično prileže ob vsakem trenutku, pa pridelava teh sadežev pomaga tudi pri družinskem proračunu, saj vemo kakšne so pokojnine", nam pove Jože Bibič-Pepi, ki je še posebej ponosen na svoj nenavadni korenček, ki ga je pred dnevi, skupaj z ženo, potegnil na plano. Pod zemljo je namreč zrasel nenavaden sadež, ki nekoliko spominja na človeško telo, brez glave, z rokama in nogama... Kljub zanimivem videzu in obliki bo tudi omenjeni korenček, kot pove Pepi, končal v dobri domači juhi, ali pa ga bodo zaužili kako drugače.


Več v Zanimivosti