V Biotermah še pred koncem leta prvi gostje v luksuznem glamping naselju Sončna dolina

Z novo pridobitvijo bodo Bioterme skoraj podvojile prenočitvene kapacitete

Branko Košti, sreda, 27. september 2017 ob 18:213
Na ogledu glamping naselja Sončna dolina

Na ogledu glamping naselja Sončna dolina

Ob svetovnem dnevu turizma so se na Občini Ljutomer in v Biotermah Mala Nedelja, odločili predstaviti svoja prizadevanja in dosežke pri razvoju trajnostnega turizma. V ta namen so organizirali skupno novinarsko konferenco v Biotermah, na kateri so predstavili nekaj svojih pomembnih pridobitev zadnjih mesecev – evropski znak za okolje Eko marjetica, znak Green Accomodation in Bio kotiček za goste hotela ter najpomembnejšo in tudi najdražjo pridobitev – glamping naselje, katerega so poimenovali Glamping resort Sončna dolina Bioterme (Sun Walley Bioterme).

Za pridobitev okoljske marjetice, katero podeljuje Agencija RS za okolje, morajo izdelki in storitve izpolnjevati visoke okoljske standarde in visoka merila, predpisana s strani EU. Na osnovi pridobljenega evropskega certifikata Eko marjetica, so se Bioterme na povabilo Slovenske turistične organizacije, priključile zeleni shemi slovenskega turizma in s tem pridobili še znak Slovenia Green Accomodation. Zelena shema je sistem, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj, omogoča primerjavo z drugimi zelenimi destinacijami po svetu in hkrati dodaja nacionalni značaj, ki omogoča lažje pozicioniranje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu.

V skrbi za okolje kot tudi za dobrobit gostov, so se poleg surovin iz izdelkov, ki jih nabavljajo v lokalnem okolju od okoliških pridelovalcev, odločili za logično nadaljevanje njihovih prizadevanj glede razvoja turistične ponudbe, za certificiranje bio izdelkov, katere hotelskim gostom ponujajo v Bio kotičku.

Sožitje z naravo se v Biotermah prepleta z vsemi možnostmi zdravega bivanja, saj je »največji luksuz narava sama«. Zato so se odločili gostom ponuditi edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave. S tem ciljem in v želji po širitvi nadstandardne ter okolju prijazne ponudbe, so se odločili za izgradnjo zaokroženega turističnega glamping naselja Sončna dolina, ki ga bodo odprli v mesecu decembru.

Glamping prinaša tudi kar nekaj novih delovnih mest
Glamping Sončna dolina Bioterme bo ponujal 22 luksuznih mobilnih hišk, ki jih bodo poimenovali luksuzne vile, s kapaciteto od dveh do šestih oseb. Ponudbo bo dopolnjevalo še enajst luksuznih šotorov, prav tako za dve do šest oseb. Notranja oprema bo zagotavljala najvišji nivo kakovosti bivanja, kateremu dodano vrednost bodo nudili masažni bazeni in kadi na terasah nekaterih enot. Od pomladi leta 2018 bo gostom na voljo biološki plavalni bazen, ribiči pa bodo lahko poizkusili ribiško srečo ob ribniku.

Vrednost celotne investicije bo nekaj čez 3 milijone evrov, od tega je, po besedah direktorja Mirana Blagoviča, tretjino sredstev vložila družba Segrap, približno toliko je bančnih kreditov, 800 tisoč evrov pa so prejeli na razpisu ministrstva za gospodarstvo in razvoj. Sončna dolina bo nudila 120 postelj, s čimer bodo skoraj podvojene dosedanje prenočitvene kapacitete (sedaj razpolagajo s 130 posteljami). Glamping prinaša tudi kar nekaj novih delovnih mest, po besedah direktorja Blagoviča vsaj 15, mogoče celo kakšno več.

Občina Ljutomer v elitni skupini destinacij in ponudnikov v zeleni shemi slovenskega turizma
V mesecu septembru 2017, je tudi Občina Ljutomer, ki ima vizijo vzpostavitve trajnostnega zelenega turizma, naredila velik korak z vstopom v zeleno shemo Slovenskega turizma. Prejela je namreč bronasti znak Slovenia Green destination – Zelena. Aktivna. Zdrava. S tem se je pridružila elitni skupini destinacij in ponudnikov v zeleni shemi slovenskega turizma in pristopila k trajnostnemu kontinuiranemu izvajanju aktivnosti k uresničitvi doseganja ukrepov do cilja odličnosti zelene destinacije.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo