Županja sprejela »zlati« Brino in Tino

Brina Stajnko je osvojila naslov državne prvakinje z malokalibrsko puško, Tina Ozmec pa je postala zlata maturantka

Prlekija-on.net, petek, 29. september 2017 ob 10:445
V sredo, 27. septembra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela državno prvakinjo z malokalibrsko puško Brino Stajnko in njene starše.

Brina Stajnko je članica Strelskega društva Mesto Ljutomer in dijakinja 1. letnika Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Na 27. Državnem prvenstvu v streljanju z malokalibrskim (MK) orožjem na 50 metrov, ki je potekalo na strelišču Gaj pri Pragerskem, je osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji malokalibrska puška trojni položaj 3 x 10 strelov (kleče, leže, stoje), poleg tega pa je v kategoriji 3 x 10 strelov leže osvojila 3. mesto, o čemer smo že poročali.

Med drugim ji je županja podarila tudi monografijo častnega občana in vrhunskega kegljača Miroslava Steržaja, ki je s svojim odrekanjem in posledično odličnimi rezultati sigurno pravi vzgled našim mladim športnikom. Brina je na pravi poti, da poseže po najvišjih mestih tudi v članski kategoriji.

Županja je sprejela tudi Tino Ozmec iz Slamnjaka, ki je postala zlata maturantka. Po končani osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru je šolanje nadaljevala na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru, kjer je šolanje zaključila kot zlata maturantka. V ponedeljek, 2. oktobra 2017, prične s študijem bionike na Visoki šoli na Ptuju. Ker gre za nov študijski program, je županja od zlate maturantke izvedela, da je bionika področje, ki spodbuja k reševanju tehniških problemov. Z bioničnim razmišljanjem in delovanjem se pri študentih oblikujejo sposobnosti kompleksnega in povezovalnega načina mišljenja na osnovi medsebojnega prehajanja tehnike in narave, ki lahko vodijo do izoblikovanja interdisciplinarnega razvojnega razmišljanja. Kot je povedala županja, je prepričana, da bo Tina uspešna tudi na študiju, želi pa si, da pridobljeno znanje pozneje uporabi v domačem okolju.


Več v Kultura in izobraževanje