Obisk stolpa Vinarium presegel številko 200 tisoč

200.000. obiskovalec stolpa Vinarium Lendava potrjuje rast obiska turistov v Lendavi

Prlekija-on.net, sobota, 30. september 2017 ob 15:28
200.000. obisk stolpa Vinarium

200.000. obisk stolpa Vinarium

Po dobrih dveh letih od odprtja je v soboto, 30. septembra, razgledni stolp Vinarium Lendava obiskal 200.000. obiskovalec. Bojan Gojkošek iz Maribora je stolp obiskal z družino in izrazil navdušenje nad najvišjim razglednim stolpom v Sloveniji, iz katerega se vidi v kar štiri evropske države. »Na stolpu smo prvič, vsekakor pa se bomo sem še vračali, saj nam je všeč tako pokrajina kot gostoljubje in kulinarična ponudba,« je še povedal Bojan.

Po 100.000. obiskovalki, ki je stolp obiskala petega oktobra lani, današnji 200.000. obiskovalec pomeni, da se je v drugem letu obratovanja obisk stolpa povečal za deset odstotkov.

Turistična zveza Lendava vabi je v okviru pričakovanja jubilejnega obiskovalca poskrbela tudi za manjšo slovesnost in kulturni program, ki je prav tako privabil lepo število turistov. Ti so lahko uživali tudi v bogati kulinarični in enološki ponudbi, za katero so poskrbeli lokalni turistični ponudniki. Bograč, langoš in vino iz Lendavskih ter Dolgovaških goric v ponudbi Lendave, ki se ponaša tudi z nazivom Svetovna prestolnica bograča, nikoli ne manjkajo.

»Veseli smo tega uspeha, saj 200.000. obiskovalcev pomeni precej večji obisk, kot smo ga načrtovali na začetku. Ko smo v prvem letu dosegli dobrih 90 tisoč obiskovalcev, so se naše ambicije seveda povečale. In današnji dogodek pomeni, da smo imeli prav. S tokratnim mejnikom je rast obiska v zadnjem letu na ravni desetih odstotkov, kar se mi zdi primerno, saj lahko temu na najbolj naraven način sledi tudi dodatna ponudba in lokalna infrastruktura,« je po sprejemu jubilejnega obiskovalca povedal mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava.

Stolp Vinarium Lendava s tem ostaja en izmed najbolj obiskanih slovenskih turističnih objektov, kar je ob svojem tokratnem obisku potrdil tudi mag. Marjan Hribar, član svetovne turistične organizacije in direktor Kompas Austria. V Avstrijo bo z družino potoval tudi tokratni srečni obiskovalec, ki je z darilnim bonom prejel nočitev z zajtrkom za dve osebi v štirizvezdičnem hotelu na Dunaju. Prav tako pa se je razveselil nočitve s kopanjem v Termah Lendava, ogleda razstave Salvadorja Dalija na lendavskem gradu ter ogleda Muzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva in Sinagoge Lendava. Po okrepčilu z bogračem se bodo lahko še enkrat povzpeli na 53,5 metra visok Vinarium, ki ga bodo zaključili še z degustacijo vina in domačim štrudljem v Hiši vina Cuk.

Janez Somi, predsednik Turistične zveze Lendava vabi, nam je na koncu še zaupal, da skorajda ni države, iz katere ne bi bilo obiskovalca na lendavskem stolpu, ki ga domačini radi poimenujejo tudi pomurski Eifflov stolp. Njegovo vrednost na najboljši možen način poudarja tudi Slovenska turistična organizacija, ki je lendavski Občini za projekt stolpa Vinarium leta 2016 podelila priznanje Sejalec, ki ga namenijo najbolj inovativnim in kreativnim turističnim proizvodom v posameznem letu.

Lendavski stolp pa lahko vidimo tudi iz Prlekije, kar si lahko ogledate v spodnjem videu.