Stolp Vinarium Lendava obiskala sto tisoča obiskovalka

100.000. obiskovalka po natančno 13 mesecih od otvoritve stolpa tudi pomeni, da je obisk te lendavske turistične znamenitosti za več kot dvakrat presegel še najbolj optimistične napovedi

Prlekija-on.net, sreda, 5. oktober 2016 ob 15:56
Olga Maučec je 100.000. obiskovalka stolpa Vinaruium Lendava

Olga Maučec je 100.000. obiskovalka stolpa Vinaruium Lendava

Dolgovaške gorice pri Lendavi – Razgledni stolp Vinarium, ki je pred kratkim praznoval 1. obletnico delovanja, je danes obiskala 100.000. obiskovalka. To je gospa Olga Maučec iz Bakovcev, ki si je stolp ogledala v družbi prijateljev iz Društva upokojencev Bakovci.

Da so na razglednem stolpu pričakovali 100.000. obiskovalca prav danes, niti ni vedela. »Zelo sem presenečena. Sem prvič na stolpu, občutek je fenomenalen,« je povedala in dodala: »Zagotovo si ga bom kmalu ogledala tudi s svojo družino.« 100.000. obiskovalka po natančno 13 mesecih od otvoritve stolpa tudi pomeni, da je obisk te lendavske turistične znamenitosti za več kot dvakrat presegel še najbolj optimistične napovedi.

Ob tej priložnosti je na stolpu potekala krajša slovesnost, na kateri so 100.000. obiskovalki izročili nagrado, ob tem pa sta spregovorila gostitelj in predsednik Turistične zveze Lendava vabi, Janez Somi, ter podžupan Občine Lendava, Ferenc Horváth.

Janez Somi je izrazil veselje nad 100.000 obiskovalci, saj so ti prihajali skozi vse leto iz različnih krajev in držav. Ferenc Horváth pa je dejal, da v tako kratkem času nihče ni pričakoval tolikšnega števila obiskovalcev in dodal, da je treba še veliko postoriti, da se bodo turisti v Lendavi lahko dlje časa zadrževali in zadovoljni odhajali ter tako širili dober glas o Lendavi in tem koncu Slovenije.

Obiskovalci tudi iz Kanade in Avstralije
Samo letos je stolp obiskalo okrog 70.000 ljudi, zgolj avgusta kar 13.900. Največ obiskovalcev te turistične atrakcije je prav Slovencev, ki prihajajo iz različnih krajev države, sledijo jim gostje z Madžarske, Avstrije in Hrvaške, veliko je tudi Čehov in Slovakov, zabeležili pa so celo obiske iz Kanade in Avstralije. Vsi so doprinesli k številnemu obisku stolpa, kjer je na voljo tudi stalna kulinarična in vinska ponudba, obiskovalci pa lahko izbirajo tudi med številnimi spominki, predvsem pa čudovitem razgledu v štiri države. Slovenijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo.

V Turistični zvezi Lendava vabi si prizadevajo sodelovati z drugimi turističnimi destinacijami in lepotami Slovenije, zato so 100.000. obiskovalko, gospo Olgo Maučec ob dobrotah in spominkih iz Lendave, nagradili še z družinsko vstopnico za ogled Postojnske jame.


Več v Zanimivosti