Truplo je v stanovanju skrival že od petka

Kriminalisti so ugotovili, da je bilo kaznivo dejanje storjeno že v petek, 29. septembra zjutraj, kar sovpada z ugotovitvami sodne obdukcije in pomeni, da je storilec truplo v stanovanju skrival vse do 2. oktobra

Prlekija-on.net, sreda, 4. oktober 2017 ob 14:15
Andrej Kolbl

Andrej Kolbl

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je na današnji novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave najdbe trupla 45-ženske v Mariboru: v ponedeljek, 2. oktobra, nekaj po 18. uri je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor, na številko 113 obveščen, da je v stanovanju stanovanjskega bloka na Preradovičevi ulici v Mariboru, 35-letni moški ubil 45-letno žensko.

Policisti so na kraju pri vstopu v stanovanju dejansko našli truplo omenjene ženske, s preiskavo pa ugotovili, da je umrla nasilne smrti. Osumljenemu 35-letniku iz Maribora je bila takoj odvzeta prostost in zanj odrejeno pridržanje.

Kriminalisti so ugotovili, da je bilo kaznivo dejanje storjeno že v petek, 29. septembra zjutraj, kar sovpada z ugotovitvami sodne obdukcije in pomeni, da je storilec truplo v stanovanju skrival vse do 2. oktobra. Žrtev in osumljeni sta bila bivša izvenzakonska partnerja in odvisnika od prepovedanih drog. Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za storitev kaznivega dejanja koristoljubje in maščevanje. Ker je osumljeni skril in uničil več dokazov, med drugim tudi sredstvo storitve, je preiskava usmerjena tudi v iskanje le-teh. Glede na to, da intenzivna preiskava še poteka, vseh podrobnosti in ugotovitev preiskave še policija ne more razkriti.

Trenutno preiskava kaznivega dejanja poteka v smeri utemeljevanja kaznivega dejanja umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in kaznivega dejanja skrunitve trupla po 313. členu KZ-1. Za kaznivo dejanje umora je zagrožena
kazen najmanj 15 let zapora, za kaznivo dejanje skrunitev trupla pa do 2 let zapora.