Še minulo soboto je bil z nami v DOSOR-ju

Umrl je pesnik in pisatelj Milan Vincetič z Goričkega

Filip Matko Ficko, četrtek, 5. oktober 2017 ob 13:201
Milan Vincetič

Milan Vincetič

Na spletnih straneh »Prlekije« smo poročali o srečanju slovenskih pesnikov in pisateljev v okviru vsakoletne kulturne akcije Oko besede v Murski Soboti. Med številnimi udeleženci tega srečanja je v soboto, 23. septembra, bil med nami v radenskem DOSOR-ju tudi Milan Vincetič (s tega srečanja so priložene fotografije !), ki ga od 4. oktobra ni več med nami.

Rodil se je pred 60. leti v Murski Soboti kot »sin postajnega načelnika v Stanjevcih«, kot je sam rad povedal in v Stanjevcih (na Goričkem v Prekmurju, v današnji Občini Gornji Petrovci) je tudi umrl. Nazadnje je bil profesor slovenskega jezika na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti, je pa dolga leta poučeval slovenski jezik srednješolke in srednješolce tudi na Srednji kmetijski šoli v Rakičanu pri Murski Soboti. Tedaj je bil tudi urednik revije Separatio v Murski Soboti, pozneje pa uveljavljen urednik pri Pomurski založbi v Murski Soboti, urednik za liriko pri Sodobnosti ter urednik za literaturo pri reviji Mentor.

Sam je pisal pesmi, ki so prevedene v francoščino, finščino, hrvaščino, madžarščino in makedonščino. Poleg tega tudi kratke zgodbe, romane in radijske igre. Za svoje uspešno ustvarjanje je prejel nagrado Prešernovega sklada.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika