V Gornji Radgoni novih 40 stanovanj

Prvi blok na Tratah 37 je predan stanovalcem

Prlekija-on.net, sobota, 7. oktober 2017 ob 09:10
Odprtje stanovanjskega bloka na Tratah

Odprtje stanovanjskega bloka na Tratah

Po stečaju Stavbarja gradnje in kar nekaj letih ustavitve gradnje dveh stanovanjskih blokov ob domu starejših občanov, na Tratah v Gornji Radgoni, ki so bili prvotno namenjeni varovanim stanovanjem, je Družba Trate Nepremičnine, katere lastnika sta Komunala Slovenske gorice d.o.o., Marjan Bračko in Gradbeništvo Knuplež, d.o.o., Srečko Knuplež, je slovesno odprla prvega od dveh stanovanjskih blokov.

V bloku, ki so ga odprli, je na voljo 40 stanovanj, v velikosti od 35 do 75 kvadratnih metrov in so vsa že prodana. Nekaj stanovalcev pa se je že tudi vselilo. Ob tem bloku pa že poteka dokončanje drugega bloka v katerem bo na voljo 30 večjih stanovanj. Kot je bilo povedano na slovesnem odprtju, načrtujejo ob sedanjih blokih še gradnjo tretjega stanovanjskega bloka, za katerega že imajo potrebno zemljišče.

Blok je, preden so ga predali namenu, blagoslovil radgonski župnik Franc Hozjan. Trak pa so prerezali Direktor Komunale Slovenske Gorice d.o.o. Marjan Bračko, lastnica stanovanja, gospa Drnovšek in župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko. Za kulturni program sta z igranjem na saksofonu in kitari poskrbela Tibor in Urška.


Več v Gospodarstvo