Teden otroka v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

V vrtcu Križevci pri Ljutomeru so posvetili posebno pozornost Tednu otroka

Prlekija-on.net, sreda, 11. oktober 2017 ob 13:00
Teden otroka v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

Teden otroka v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

Kot vsako leto smo tudi letos v vrtcu Križevci pri Ljutomeru posvetili posebno pozornost Tednu otroka, ki se začne vsako leto s prvim ponedeljkom v mesecu oktobru. Letošnji slogan je bil »Povabimo sonce v šole«. Tokrat smo sonce povabili v naš vrtec. Združili smo ideje in pripravili pester tedenski program. Otroci so vsakodnevno uživali ob igri, se vključevali v različne dejavnosti in si pridobivali veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja.

V ponedeljek je otroke prvega starostnega obdobja v pravljični svet popeljala bivša učiteljica in radijska napovedovalka Silva Vrbnjak. Ob lutki jim je pripovedovala pravljico o Mali miški in velikem rdečem jabolku. Otroci drugega starostnega obdobja pa so ob miški Mili, ki je imela zlato srce razmišljali, kakšne so vrline dobrega prijatelja. Zahvaljujemo se gospe Silvi Vrbnjak ki nam je namenila svoj dragoceni čas.

Sredinčki so prejšnji teden kuhali bučno juho, zato jim je pravljičarka Jelka Vinkovič obljubila pravljico, ki se je ujemala z njihovo dejavnostjo - Juha, ki iz buč se skuha. Obljubo je izpolnila in otroci so ob njenem pripovedovanju zelo uživali.
Pravljično dopoldne smo zaključili s prepevanjem pesmic o prijateljstvu ob spremljavi kitare.

V torek smo načrtovali pohod s starši v Športni center Ključarovci, vendar nam je ta dan zagodel dež. Naš pohod smo zato prestavili na lepše vreme.

V sredo smo ustvarjali iz naravnega materiala, katerega so otroci skupaj s starši pridno zbirali in prinašali v vrtec. Naravni material nam je nudil veliko možnosti za igro in ustvarjanje. Izdelovali smo različne živalce iz listja, namizne dekoracije z gozdnimi plodovi, se igrali s slanim testom. S pomočjo različnih semen smo izdelali stensko dekoracijo v garderobi. Iz nekaj krompirja in zobotrebcev so nastali ljubki ježki. Malčki so barvali kaširana jabolka in storže.

V četrtek smo se sladkali s sadnimi nabodali, katere smo namakali v čokoladni fondi. Pripravili smo si sadne sladice z maskarpone sirom, iz jabolk pa zdrave napitke. Ta dan smo v vrtec povabili bivše sodelavke, s katerimi smo preživeli lepo sončno dopoldne na našem igrišču. Obujale smo spomine na naše in njihovo službovanje.

V petek smo teden otroka zaključili z druženjem skupin. Otroci so imeli možnost prehajati iz igralnice v igralnico in se ob igri družiti s svojimi prijatelji, bratci in sestricami.

Teden je minil v prijetnem in igrivem vzdušju. Omogočil nam je sproščeno zabavo, druženje in ustvarjanje. Želimo si, da bi nam sonce v vrtcu sijalo vse dni.

Zapisala: Melita Karas
Fotografije uredila: Nataša Belec


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši