Išče se Martina XIX

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta, ki imajo stalno bivališče na območju UE Ljutomer, so polnoletne, imajo znanje o ljutomerskem vinu in so pripravljena sodelovati na prireditvah, za promocijo vin in vinske kulture in s tem povezane turistične ponudbe

Prlekija-on.net, četrtek, 12. oktober 2017 ob 18:397
Krona, ki jo je nosila prva vinska kraljica na območju Jugoslavije Sonja Lipič

Krona, ki jo je nosila prva vinska kraljica na območju Jugoslavije Sonja Lipič

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je objavilo Natečaj za izbiro ljutomerske vinske kraljice za leto 2018/2019, saj se trenutni vinski kraljici Martini XVIII, Tadeji Heric, mandat izteka.

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta, ki izpolnjujejo naslednje pogoje: imajo stalno bivališče na območju upravne enote Ljutomer, so polnoletne, imajo znanje o ljutomerskem vinu in so pripravljena sodelovati na prireditvah, za promocijo vin in vinske kulture in s tem povezane turistične ponudbe.

Strokovna komisija bo ocenjevala: splošno znanje, poznavanje vinogradništva in vinarstva ter način javnega nastopanja predstavitev vina.

Prijava kandidatke mora vsebovati: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov), kratek življenjepis. Prijave pošljite do 20. oktobra 2017 na naslov: Društvo vinogradnikov in prijateljev vina, Postružnikova 14, 9240 Ljutomer. Dodatne informacije dobite na naslednjih kontaktih: tel.: 041/587 960 Mišo, 041/ 340 589 Suzana ali email: vino.ljutomer@gmail.com.

Ste vedeli?
Leta 1872 je bilo v Ljutomeru ustanovljeno prvo Vinorejsko društvo Ljutomer, leta 1986 pa je bila kot prva vinska kraljica na območju Jugoslavije kronana Sonja Lipič - MARTINA I.


Več v Kultura in izobraževanje