V prometni nesreči na avtocesti dva mrtva

Pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote sta trčila tovorno in osebno vozilo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. oktober 2017 ob 07:01
Prometna nesreča na avtocesti

Prometna nesreča na avtocesti

Policisti PU Murska Sobota so bili v ponedeljek, 16. oktobra, ob 4.36 uri obveščeni o prometni nesreči pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom. V nesreči sta na kraju podlegla poškodbam dva udeleženca, sopotnika v osebnem avtomobilu. Vsi udeleženi so tuji državljani.

Na kraju prometne nesreče sta tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka. Obvoz na avtocesti je urejen.

Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so na kraju nesreče odklopili akumulator osebnega vozila, s tehničnim posegom rešili osebe iz vozila, osvetljevali kraj dogodka in očistili cestišče. V osebnem vozilu sta dve osebi poškodbam podlegli, za poškodovanega voznika so poskrbeli reševalci NMP Murska Sobota.

41-letni voznik tovornjaka z madžarskimi registrskimi oznakami naj bi v megli pred cestninsko postajo zapeljal vzvratno, vanj pa je nato trčil osebni avtomobil znamke ford mondeo z litovskimi registrskimi oznakami.

Avtomobil je vozil 44-letni voznik, ki je nesrečo preživel in so ga prepeljali v murskosoboško bolnišnico, dva sopotnika, stara 28 oz. 39 let pa sta na kraju nesreče umrla. Vsi so romunski državljani.

Murskosoboški policisti bodo kazensko ovadili oba voznika – Madžara zaradi vzvratne vožnje na avtocesti, Romuna pa, ker je najverjetneje vozil prehitro, bil pa je tudi pod vplivom alkohola, saj so mu namerili 0,49 miligramov na liter izdihanega zraka.

Več informacij po ogledu kraja prometne nesreče, ki jih je podal samostojni policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije dr. Srečko Šteiner po 10. uri.

Foto: PGD Ljutomer


Več v Črna kronika