Na avtocesti spet trčenje tujcev, en voznik huje poškodovan

V trčenju se je huje poškodoval voznik kombiniranega vozila

Prlekija-on.net, sreda, 18. oktober 2017 ob 13:20
Prometna nesreča v Dragotincih

Prometna nesreča v Dragotincih

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je zgodila v sredo, 18. oktobra, ob 10.19, na istem odseku, kot v ponedeljek prometna nesreča s smrtnim izidom. Tokrat je do trčenja prišlo 500 metrov pred cestninsko postajo Dragotinci, trčila pa sta tovorno in kombinirano vozilo tujih registrskih številk, poljskega tovornega in madžarskega kombiniranega vozila.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGD Gornja Radgona in PGD Ljutomer ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovanca, odklopili akumulator, požarno varovali kraj nesreče in razdvojili tovorno in kombinirano vozilo.

Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo približno 500 metrov pred cestninsko postajo Dragotinci iz smeri Maribora proti Murski Soboti. 28-letni voznik kombija, državljan Madžarske je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil 28-letni državljan Poljske in je bilo zaustavljeno zadnje v koloni tovornih vozil pred cestninsko postajo. Voznik kombija je bil v vozilu sam in je bil hudo telesno poškodovan.

Materialne škode je za 15.000 evrov. Od 13.30 ure je avtocesta odprta za ves promet.

Ob 12.43 pa Uprava RS za zaščito in reševanje že poroča o novi prometni nesreči na avtocesti, nekoliko naprej proti Mariboru pri predoru Cenkova. Ob 11. in 12. uri pa sta se dve prometni nesreči zgodili tudi na štajerski avtocesti.

Foto: PGD Ljutomer


Več v Črna kronika