Kaos na avtocestah: še dve prometni nesreči na štajerski avtocesti

Eno tovorno vozilo naj bi trčilo v zadek drugega tovornega vozila s cisterno, nakar je tovornjak zaneslo proti sredini avtoceste v varnostno ograjo

Prlekija-on.net, sreda, 18. oktober 2017 ob 14:317
Prometna nesreča na avtocesti

Prometna nesreča na avtocesti

Po dopoldanski prometni nesreči na pomurski avtocesti, je popoldan še huje na štajerski avtocesti, ki je zaradi dveh prometnih nesreč zaprta med Slovensko Bistrico sever in jug proti Ljubljani ter v obe smeri med Slovensko Bistrico jug in Framom.

Obvoz je za osebna vozila po vzporedni cesti. Zastoja nastajata v obe smeri na avtocesti in tudi na vzporedni cesti.

Med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug v smeri Ljubljane sta trčili dve tovorni vozili. Eno tovorno vozilo naj bi trčilo v zadek drugega tovornega vozila s cisterno, nakar je tovornjak zaneslo proti sredini avtoceste v varnostno ograjo. Ta je preprečila, da bi tovornjak zletel na drugo polovici avtoceste in trčil v nasproti vozeča vozila. Pri tem se je razsul del tovora, tudi na nasprotnem voznem pasu.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da sta ob 10.57 na avtocesti Maribor-Slovenska Bistrica v bližini izvoza Slovenska Bistrica jug, trčili dve tovorni vozili. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, pogasili požar na tovornem vozilu, odklopili akumulatorje, očistili teren ter z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in namestili pivnike pred odtočnimi jaški. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Slovenska Bistrica prepeljali v UKC Maribor.

Ob 12.20 pa so na avtocesti, smer Maribor-Ljubljana, pri počivališču Polskava, občina Slovenska Bistrica, gasilci Poklicne brigade Maribor in gasilci PGD Slovenska Bistrica posredovali, kjer je prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalni ekipi NMP Slovenska Bistrica pri reševanju ponesrečenca, voziloma odklopili akumulator, osebno vozilo izvlekli izpod tovornega vozila, s vpojnimi sredstvi posipali iztekle tekočine in zavarovali kraj za pristanek helikopterja HNMP Maribor. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.


Več v Črna kronika