Osebno vozilo se je zarilo pod tovorno, posredoval helikopter

Ta teden številne hujše prometne nesreče na pomurski in štajerski avtocesti

Prlekija-on.net, sreda, 18. oktober 2017 ob 16:56
Prometna nesreča avtocesta Fram-Slovenska Bistrica

Prometna nesreča avtocesta Fram-Slovenska Bistrica

V sredo, 18. oktobra, ob 12.20 so na avtocesti, smer Maribor-Ljubljana, pri počivališču Polskava, občina Slovenska Bistrica, gasilci Poklicne brigade Maribor in gasilci PGD Slovenska Bistrica posredovali, kjer je prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo.

Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalni ekipi NMP Slovenska Bistrica pri reševanju ponesrečenca, voziloma odklopili akumulator, osebno vozilo izvlekli izpod tovornega vozila, z vpojnimi sredstvi posipali iztekle tekočine in zavarovali kraj za pristanek helikopterja HNMP Maribor. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Ob tem so gasilci spet opozorili vse voznike, da v primeru prometne nesreče na avtocesti ustvarite reševalni pas za intervencijska vozila. Kljub novim pravilom, da se vozila lahko razvrščajo na odstavni pas, reševalni pas tudi tokrat ni bil ustvarjen, kar si lahko ogledate v spodnjem videu.

Ta teden se je sicer na pomurski in štajerski avtocesti zgodilo več podobnih prometnih nesreč, ko so bila udeležena osebna in tovorna vozila. Najhuje je bilo v ponedeljek, ko sta v trku umrla dva človeka, v sredo dopoldan je počilo še enkrat na istem odseku, nekoliko pozneje pa še pri Slovenski Bistrici.



Foto: Gasilska brigada Maribor


Več v Črna kronika