Avtocesta ponovno zaprta zaradi dveh nesreč

Dve prometni nesreči sta se zgodili na avtocesti A1 med izvozom Slovenska Bistrica - jug in CP Tepanje, v smeri Ljubljane

Prlekija-on.net, sreda, 18. oktober 2017 ob 18:081
Avtocesta

Avtocesta

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, je sporočil, da so ob 17.16 in 17.22 bili obveščeni o dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili na avtocesti A1 med izvozom Slovenska Bistrica - jug in CP Tepanje, v smeri Ljubljane. V prvi naj bi bili udeleženi dve osebni vozili, poškodovanih oseb po do sedaj znanih podatkih ni. V drugi so udeležena tri vozila, podatkov o poškodovanih pa še nimjo.

Na kraj so zraven policistov napotili še reševalce in gasilce. Zaradi prometnih nesreč je ponovno zaprta avtocesta A1 proti Ljubljani. Delavci DARS-a bodo uredili obvoz med Slovensko Bistrico - jug in Slovenskimi Konjicami, zaradi nastale kolone pa svetujejo, da vozniki avtocesto zapustijo že na izvozu Slovenska Bistrica - sever.

Obe prometni nesreči, ki sta se na isti avtocesti zgodili danes dopoldan, med priključkoma Slovenska Bistrica - sever in Slovenska Bistrica - jug ter pri počivališču Polskava sta se k sreči končali z lažjimi telesnimi poškodbami. Pri slednji je sodelovala tudi ekipa HNMP iz Maribora.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so ob 17.24 na avtocesti smer Maribor - Celje, za izvozom Slovenska Bistrica jug, gasilci PGD Slovenska Bistrica in gasilci PGD Slovenske Konjice posredovali, kjer je prišlo do nesreče kombiniranega vozila in naleta še dveh tovornih vozil. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalni službi pri oskrbi poškodovanih, na vozilih odklopili akumulatorje in posipali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so dve osebi odpeljali v UKC Maribor. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Ob istem času, 17.24 pa so prav tako na avtocesti smer Maribor - Celje, za izvozom Slovenska Bistrica jug gasilci PGD Slovenska Bistrica in gasilci PGD Slovenske Konjice posredovali, kjer je prišlo do nesreče dveh osebnih vozil. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalni službi pri oskrbi poškodovanih, na vozilih odklopili akumulatorje in posipali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so eno osebo odpeljali v UKC Maribor. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.


Več v Črna kronika